„Jde o regionální soutěž dětských zpěváků, kdy vítěz každé kategorie postupuje do krajského kola," upřesnila regule vedoucí odboru kultury Jana Lorencová.

Každá škola z okresu může přihlásit maximálně tři zpěváky, z nichž ty nejlepší vybírá porota složená ze zpěváků nebo muzikantů.

„Vybrala jsem si písničku All I want od skupiny Kodaline. Původně jsem ji chtěla zpívat sama, ale nakonec jsem se zalekla, že bych na pódiu stála sama, budeme proto zpívat v duu," přiznává Anna Dušková, která se soutěže zúčastnila poprvé. Na pomoc si vzala zkušenější Annu Chabrovou, jež se ve Zvonku představila už třikrát. Obě ale mají pro zpěv dobrý základ: jejich otcové – saxofonista David Chabr z Tarapacy Jazz Band a zpěvák Josef Dušek z Tábor Superstar Bandu jsou známými hudebníky.

To Jan Mrázek ze sedmé třídy mladovožické školy si ke zpěvu nevybral kamaráda, ale svoji oblíbenou harmoniku. „Hraju na ní dva roky a tři roky zpívám ve sboru Mladé Vožice. Do soutěže nás přihlásila paní učitelka Kuklová, která vybírala i písničky," říká Jan, který si včera na Zvonku odbyl premiéru.

Autor: David Peltán