O tom, kdo se stane letošní tváří benefice Velikonoce s Jesusem, kterou pořádá táborské občanské sdružení Fest 2004, můžete od dneška rozhodovat i vy. Celé příběhy nominovaných příjemců finanční sbírky jste měli možnost si přečíst na stránkách Táborského deníku i nawebových stránkáchDeníku.

A právě prostřednictvím tohoto webu teď můžete udělit svůj hlas jednomu z kandidátů, kterému byste vy osobně chtěli nejvíce pomoci. Zapojit do hlasování se ale můžete také písemně. Svůj hlas jakýmkoli způsobem doručte na adresu Táborského deníku (9. května 620, 390 01 Tábor), nebo zašlete mailem na adresu reporter.taborsky@denik.cz. Uveďte své i jméno vašeho favorita. O výsledcích ankety vás budeme průběžně informovat.

Své hlasy můžete posílat do konce ledna. Začátkem února vám novou tvář benefice představíme. Od této chvíle se naplno rozjedou kola celé sbírky, která vyvrcholí koncertem v táborském Miléniu. V loňském roce se podařilo pro Klárku Boháčovou nashromáždit neuvěřitelných jednačtyřicet tisíc korun. Díky nim mohla rodina pro hočičku pořídit speciální polohovací sedák i s příslušenstvím. Pomozte i nyní potřebným, zatím tím, že jim dáte svůj hlas.

KANDIDÁT ČÍSLO 1. Stanislav Měřínský je vystudovaný stavební inženýr, deset let ženatý. Se svou ženou Janou mají tři děti: pětiletá dvojčata Julinku a Vašíka a téměř tříletou holčičku Esterku. V lednu 2009 utrpěl Stanislav úraz mozku. Na dovolené v rakouských Alpách nešťastnou náhodou upadl na cestě pod sjezdovkou. Pád na záda a hlavu, která sice byla chráněná helmou, způsobil krvácení do mozku. Dnes je těžce ochrnutý a zcela odkázán na pomoc druhých. Stanislav má kolem sebe fungující rodinu a spoustu přátel. Péče o něj je ale nadmíru vyčerpávající. V Táboře s ní velice dobře pomáhají sestry z Komplexní domácí péče. Rehabilitaci, tzn. cvičení, zajišťuje několik fyzioterapeutů nad rámec svých pracovních úvazků, stejně tak logopedii.

https://taborsky.denik.cz/zpravy_region/tvar-benefice-vratit-standu-do-hry20101210.html

Stanislav Měřínský.

KANDIDÁT Č. 2. Anika se narodila jako zdravé miminko. Jenže ještě v porodnici jí lékařka změřila ušní emise. Holčička neměla žádnou odezvu. V šesti týdnech se lékařům nepozdával vývoj dítěte, Anika v té době držela hlavičku stále k jedné straně a vůbec nenaznačovala napřimování. Verdikt zněl, že má v horní části tělíčka hypotonii a v nožičkách hypertonii. Dnes je děvčátku 2,5 roku a jednou týdně navštěvuje stacionář Kaňka v Táboře. Její mozek je po adnátní CMV infekci s četnými kalcifikacemi, má postižení všech končetin, centrální poruchu zraku, epilepsii, mikrocefalii a těžkou dětskou mozkovou obrnu. Rodiče zkouší různé způsoby léčby a jednou z nich je i alternativní medicína v Egyptě. Tato léčba však stojí přes sto tisíc ročně.

https://taborsky.denik.cz/zpravy_region/tvar-benefice-neslysici-devcatko-anika-20110104.html

#nahled|https://g.denik.cz/52/3a/ftg_nominace_benefice_rypackova_01042011_denik_clanek_hp.jpg|https://g.denik.cz/52/3a/ftg_nominace_benefice_rypackova_01042011.jpg|Jedním z nominovaných příjemců výtěžku benefiční sbírky je i malá Anika. Kdo peníze nakonec získá, rozhodnou vaše hlasy.#

KANDIDÁT Č. 3. Adéla Hatáková se narodila před devíti lety s vrozenou vadou pohybového ústrojí, která zasáhla nohy. Nyní je zcela odkázána na pomoc druhých, a to hlavně maminky a prarodičů. Od narození používá ke svému pohybu vozík a s maminkou cvičí a zkouší první kroky. Aby její krůčky byly ještě lepší, potřebovala by chodítko, které stojí 30 tisíc korun. Pro rodinu s dvěma postiženými dětmi, je však pořízení tak drahého chodítka přímo nemožné. Adélky dvojče, Honzík, podstoupil několik komplikovaných operací dolních končetin a rodina pevně věří, že se jednou štěstí obrátí a povede se ten první krok. Adélka má však také nemocné srdíčko, a nemůže proto podstoupit komplikovanější vyšetření a zatím ani operace. Chodítko je tedy pro ni důležité.

https://taborsky.denik.cz/zpravy_region/tvar-benefice-choditko-pro-adelku20110110.html

 Adélka Hatáková se svým bratrem Honzíkem. Adélka vyrostla ze svého chodítka a potřebovala by větší. Stojí ale třicet tisíc.