Od soboty 8. prosince v rámci návštěvy Zoo Tábor mohou návštěvníci vidět také tři desítky betlémů. Otevřeno je o víkendu od 9 do 16 hodin.

Betlémy jsou dílem dvaadevadesátiletého Jiřího Mikoláše z Prahy, který se jejich výrobou zabývá teprve druhý rok. Vánoční atmosféra dýchne na každého v gastro stanu, kde je výstava umístěná. Přístupná bude až do konce roku.

Táborské Divadlo Oskara Nedbala hraje v neděli od 14.30 hodin České Vánoce Josefa Lady. To je vánoční pohádka plná koled, ve které se vypravíte do idylické středočeské zimní krajiny. Představení zahraje Divadlo Lampion Kladno ve velkém sále. Vstupné je 100 Kč, zlevněné 80 Kč.

Byla tuhá zima a mrzlo, až šindele na střechách praskaly. Lidé byli rádi, že sedí u teplých kamen, a kdo nemusil, ani nevytáhl ze stavení paty. Po zasněžené cestičce spěchali dva lidé, aby ještě za světla došli do nejbližší vesnice a tam si vyprosili teplý koutek k přenocování.

V neděli začíná v Klokotech v 18 hodin adventní koncert. Toto vánoční zastavení pořádá Apla Jižní Čechy ve spolupráci s Římskokatolickou farností, výtěžek poputuje na podporu rodin dětí s autismem. Vystoupí Kytarový recitál Vojtěcha Vrtišky a jako host zahraje na housle Stanislav Fakan. Vstupné je dobrovolné.