Jedná se o silnici propojující místní části Horky a Větrovy. Jak informovala Šárka Marková z městského Odbor dopravy, dojde zde k rekonstrukci stávajícího železničního přejezdu na trati Tábor - Bechyně, k výstavbě cyklistického přejezdu a úpravě trakčního vedení. Zjednodušeně řečeno se přejezd mimo jiného dočká závor a světelné signalizace.

Stavba zasáhne do místní automobilové dopravy, městské hromadné dopravy (MHD), do pohybu pěších i vlakové dopravy.

- Objízdná trasa povede obousměrně po silnici II/137 přes obec Slapy na křižovatku silnic III/1374 a III/1372 u Radimovic u Želče.

Studentská konference. Ilustrační foto.
Tábor bude hostit konferenci studentů

- Uzavírka se dotkne provozu MHD. Bude zrušena zastávka linky č. 30 Horky, železniční zastávka. Linka MHD č. 30 bude vedena po stanovené objízdné trase, přičemž bez náhrady vynechá zastávku Horky, železniční zastávka. Jízdní řády pro zastávku Větrovy a obce Radimovice u Želče a Dražičky budou přizpůsobeny objízdné trase. Ještě v pátek 1. listopadu 2019 bude v ranních hodinách umožněno projet školnímu autobusu stávající trasou.

- Železniční přejezd bude uzavřen i pro chodce. Ti mohou využít přejezd cca o 300 metrů blíž k Táboru v ulici K Lesíkům na území Tábor-Horky.

První sníh zimní sezóny 2019/2020 na Lipensku.
První sněhový poprašek posypal vrcholy na Lipensku

- Cestující, kteří pojedou vlakem, musí počítat se 14denní výlukou.

INVESTICE SŽDC I MĚSTA

Stavební úpravy přejezdu vyjdou na téměř 22 milionů korun.Zdroj: Luboš Dvořák

Stavební úpravy přejezdu vyjdou na téměř 22 milionů korun. Foto: Luboš Dvořák

Cílem rekonstrukce přejezdu je zvýšení bezpečnosti železniční i silniční dopravy. Potvrdila to mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Radka Pistoriusová. Dodala, že celkové investiční náklady jsou téměř 21,9 milionů korun, spoluúčast města Tábora činí 1,2 milionu korun. „Přejezd bude vybaven přejezdovým zabezpečovacím zařízením s celými závorami se systémem s elektronickými doplňky,“ uvedla Radka Pistoriusová. Budou osazeny dva výstražníky s pohony závor pro zabezpečení křížení se silnicí III/1372 a dva výstražníky s pohony závor pro zabezpečení křížení s cyklostezkou.

Ilustrační foto.
V Soběslavi úřadoval sprejer

„Bude provedena rekonstrukce přejezdové konstrukce a výstavba cyklistického přejezdu v návaznosti na již vybudovanou cyklostezku. Dále bude provedena úprava nástupiště, nového venkovního osvětlení v oblasti železniční zastávky a úpravy veřejného osvětlení Města Tábor. Nástupiště bude upraveno pro osoby nevidomé a se sníženou schopností orientace,“ uvedla mluvčí SŽDC.

Zhotovitelem stavby je firma První SAZ Plzeň, a.s.