Slavnosti piva se přehouply do závěrečného večera, jehož hlavním bodem bude oficiální vyhlášení výsledků degustací. Podle organizátora akce Aloise Srba, se pivní pečeti dostaly do těch nejpovolanějších rukou. „Vyhráli jen ti nejlepší," říká stručně s tím, že některé pivovary odjíždějí z Tábora hned s několika cenami.

Kdo všechno je při 25. ročníku získal, je již nyní jasné, v 18 hodin se ale hlavním sále hotelu Palcát odehraje slavností vyhlášení výsledků s předáním titulů.
Táborsko v degustacích zastupoval jediný výrobce, a to chotovinský pivovar. „Ve své kategorii vyhrál stejně jako loni, z toho mám radost," dodal Alois Srb.
Pivovar Mayzus Breweries Company Chotoviny zvítězil v kategorii Stout & Porter. První místa si také odváží například Bernard, Démon, Litovel Dark, Starobrno Medium a další značky.

„Nálada byla výborná. My už nechodíme v pátek nebo v sobotu, ale v týdnu, protože to jsou menší fronty na pivo. Takže dobrý, výborně jsme si to užili," hodnotí čtvrteční večer Zbyněk Valeš z Tábora.

Táborské Reprezentační slavnosti piva vyzdvihl hned v jejich úvodu i ministr průmyslu Jan Mládek. „Musím ocenit vysokou úroveň, na níž se za uplynulých pětadvacet let táborské slavnosti piva vypracovaly. V roce 1991 začínaly za účasti šesti pivovarů, dnes jsou respektovanou mezinárodní přehlídkou, již se účastní téměř dvě stovky výrobců a značek z celého světa. Jako Jihočech a jihočeský poslanec si velmi vážím toho, že úspěšná organizace slavnostní představuje pro Táborské další skvělou mezinárodní vizitku," řekl ministr, kterému dělali společnost kromě Aloise Srba i hejtman Jiří Zimola a starosta Tábora Jiří Fišer.

Odborná porota letos hodnotila 700 vzorků od 165 pivovarů z 15 zemí. Z nich degustátoři vybrali ty nejlepší, které ocenila titulem Zlatá pivní pečeť. Součástí odborné části slavností byla i mezinárodní soutěž minerálek o Zlatý český pramen. Příležitostí nejen pro sběratele bylo speciální pivo, které dostalo název Arcikacíř. Limitovaná výroba připomněla 600. výročí upálení mistra Jana Husa. 

Dnes vás na sále pobaví jihočeská hasičská kapela BOŽEJÁCI, kteří už fungují 110 let, směs populárních rockových hitů naservíruje domácí EDEN a představí se také nesmrtelní a legendární Fantomáci z Milevska. Večer začíná v 17 hodin, slavností ceremoniál o hodinu později.