Dobrovolníci se sejdou všichni v jeden den, který připadá na sobotu 6. dubna, aby „poklidili“. Pořadatelé po republice obdrží od organizátorů kampaně balíky s úklidovými pomůckami. Letos je nahlášených na daný termín bezmála 3000 akcí. Organizátoři vyzývají: „Zapojit se může každý, stačí si vybrat úklidovou akci ve vašem okolí.“ Vybírat můžete prostřednictvím interaktivní mapy na www.uklidmecesko.cz/map.

Na nelegální skládky ale i na další nepořádek zacílí i budějovičtí dobrovolníci. Náměstek primátora Ivo Moravec říká: „Lidé budou uklízet po lidech, kteří po sobě zanechávají mnohdy až neuvěřitelně smutnou podívanou.“ Uklízet se bude například v okolí Dobrovodského potoka, v parku Háječek, na sídlišti Vltava atd. Na Budějovicku dále mohou dobrovolníci přiložit ruku k dílu například v Nemanicích, ve Zlivi, v Borovanech nebo v Doudlebech. Tam se místní schází v 15 h před kulturním domem. Po akci asi v 18 h se budou opékat špekáčky a nakonec zahraje kapela Drazda Band. O den později budou dobrovolníci pracovat i na Včelné, a to od 9 h od obecního úřadu.

Kultivovat okolí budou dobrovolníci také v Malenicích nebo v Blatné na Strakonicku, ve Strakonicích, v Českém Krumlově i Lipně nad Vltavou, v Lenoře, Čkyni či v Horní Vltavici na Prachaticku, kolem azylového domu v Prachaticích a na dalších místech po celém jihu Čech.

Do sobotní akce Ukliďme svět, ukliďme Česko! se zapojilo přes padesát dobrovolníků.
V sobotu vyrazí dobrovolníci na velký jarní úklid