Na informační schůzku dorazilo 25 zájemců o létání všech generací. Mezi nimi nechyběly ani ženy a dívky. Na místě se jich ujali odborníci na slovo vzatí.

Podrobnosti o akci přiblížil Jiří Lískovec, předseda AK Tábor. „Zájemcům jsme společně s kolegy leteckými instruktory Karlem Burešem a Ondřejem Minichem nastínili možnosti leteckého výcviku na letišti Tábor. Dozvěděli se vše potřebné pro jeho zahájení. Hlavně co je nutné absolvovat předtím, než se mohou stát pilotem kluzáku či motorového letadla,“ upřesnil hlavní náplň setkání.

Návštěvníci se dozvěděli také, že na táborském letišti mohou absolvovat výcvik profesionálního pilota. Po krátké přednášce a zasvěcení do problematiky létání následovala diskuze a prostor na dotazy. „Na závěr jsme účastníky seznámili přímo s leteckou technikou, kterou aeroklub používá k výcviku,“ podotkl, že adepti nahlédli i do zákulisí hangáru.

ZÁJEM ROSTE

Zájem o kurzy létání se dle jeho slov zvýšil také kvůli dobré propagaci. „To především přičítám tomu, že jsme letos díky dvěma členům aeroklubu rozběhli reklamní kampaň na sociální síti. Ta začala už koncem minulého roku a za celou dobu náš příspěvek získal patnáct tisíc „lajků“ a třicet tisíc zhlédnutí,“ pochlubil se novou strategií.

Připouští také, že zvýšení popularity může být důsledkem vítězství Martina Šonky ve světové sérii Red Bull Air Race. „Samozřejmě, že s Martinem Šonkou spolupracujeme ve více oblastech nejen v náboru nových pilotů. Přeci jenom je to náš člen a začínal podobně,“ uzavřel.