V červnu totiž lidé z Dráchova a Řípce, kteří se přes silnici potřebují denně dostávat na vlakovou zastávku, sepsali petici, v níž shromáždili své požadavky. Otázku jsme tlumočili starostovi Dráchova Františku Patákovi.

„Lidé chtěli peticí například snížit na silnici první třídy rychlost, chtěli přechod pro chodce či kruhový objezd. Jejich požadavky jsem poslal na kraj a mám informace, že ten vše odeslal policii. Zatím se nic dalšího nedělo," popsal situace dráchovský starosta.

Ve čtvrtek jsme se vydali za dlouholetou předplatitelkou, Janou Zimmermanovou do Zahrádky, jen pár kilometrů od Všechova na Táborsku.
„S manželem jsme noviny začali odebírat ještě v době, kdy se jmenovaly Jihočeská pravda. S vydáním jsem spokojená," chválila žena, která ráda cestuje. Na stránkách jí jen schází poslední rozloučení. Nejraději si prohlíží snímky z rubriky Hádejte, kde jsme fotili a také pravidelně čte sobotní řádky důvěry. „Zajímá mě všechno, kde je co nového, kde se co postavilo i kde se co chystá," podotkla.

Ráda by si ale přečetla, jaká je situace v táborské léčebně dlouhodobě nemocných.

Lucie Janečková