Bagr bez paliva

Tábor – Moraveč - Vedle benzinu je stále v hledáčku zlodějů i motorová nafta. Další zloděj kradl tentokrát na stavbě železničního koridoru v u obce Moraveč na Chotovinsku. Vyhlédl si zde odstavený bagr a po odstranění víčka z jeho nádrže odčerpal bezmála 90 litrů nafty, čímž zde pracující firmě způsobil škodu ve výši téměř 3 tisíce korun. Dle šetření se tak stalo po půlnoci z 25. na 26. května 2015. Po zloději pátrají policisté místně příslušného Obvodního oddělení Tábor.
Opětovně tímto nabádáme majitele nejen stavební techniky, ale i nákladních vozidel či zemědělských strojů, aby zajištění nafty věnovali odpovídající pozornost. Jakékoliv poznatky k podezřelému výskytu osob, které by se krádeží mohly dopouštět, stejně jako informace k podezřelé nabídce prodeje motorové nafty, předejte ihned policistům na lince číslo 158. Děkujeme.

Krádeže registračních značek

Tábor – Opětovně šetříme krádež registračních značek z automobilů.
V noci z 25. na 26. května odcizil zloděj obě registrační značky z osobního vozu, zaparkovaného u Chotovin. Nedávno pak zmizely obě registrační značky z automobilu, který stál zaparkovaný na pozemku u domu v Třebelicích na Malšicku.
Mnohdy se pak stává, že zloději tyto značky osadí na jiná vozidla, která nejsou registrována, případně na automobily, se kterými páchají trestnou činnost, například újezdy od benzinových čerpacích stanic bez zaplacení a podobně.
Policie proto varuje  řidiče, aby kontrole vozidel věnovali odpovídající pozornost a případné odcizení registračních značek neprodleně oznámili policistům.

Poškození vozidla

Tábor – Policisté pátrají po pachateli, který v odpoledních hodinách úterý 26. května poškodil hlubokými škrábanci lak auta. To stálo v inkriminované době zaparkované před domem číslo 350 v ulici Pionýrů v Táboře. Vandal způsobil majiteli vozu škodu ve výši odhadem 15 tisíc korun.
Svým jednáním se tak dopustil trestného činu, a to přečinu poškození cizí věci. V případě dopadení jej čeká soud a trest, mimo jiné, až odnětí svobody na dobu až jednoho roku.
Obracíme se tímto na každého, kdo by mohl k uvedenému skutku poskytnout další důvodné informace, aby je předal policistům na místním obvodním oddělení v Divadelní ulici v Táboře.

Předchozí trest jej nenapravil

Tábor – Táborští kriminalisté, kteří se specializují na drogovou problematiku, v počátku tohoto týdne zadrželi místního dvacetiletého mladíka. Na základě zajištěného důkazního materiálu, včetně pozitivního výsledku domovní prohlídky, jej obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Mimo jiné mu prokázali prodej nejméně 200 gramů marihuany dalším odběratelů. Svého jednání se dopustil i přesto, že byl za takovýto čin v uplynulých třech letech odsouzen. Opět jej tak čeká soud. Oproti předchozímu rozsudku, kdy byl ohrožen trestní sazbou odnětí svobody na dobu jednoho až pěti let, jej nyní čeká až trest odnětí svobody na dobu dvou až deseti let.


Zloděj zřejmě potřebuje oplotit pozemek proti zlodějům

Tábor – Pátráme po zloději, který v době od půl čtvrté hodiny odpolední pondělí dne 25. května do dvanácté hodiny polední následujícího úterý dne 26. května kradl na oploceném pozemku jedné z firem na Družstevní ulici v Táboře. Odcizil zde na 11 rolí pozinkovaného a plastového pletiva v celkové délce 275 metrů. Zda je hodlá použít k oplocení svého pozemku, aby mu na něj nevstupovali cizí osoby, zejména pak zloději, toť otázkou. Po pachateli i odcizeném pletivu pátrají policisté místního táborského obvodního oddělení.

Kradl ve vlaku

Tábor – Žena středního věku byla v pátek 22. května okradena při cestě vlakem z Prahy do Tábora. Neznámý pachatel jí v nestřežené chvíli z batohu odcizil peněženku s osobními doklady, platební kartou, finanční hotovostí a různými průkazkami. Přišla o bezmála 4 tisíce korun. Nejedná se o ojedinělý případ. Takto o své cennosti přichází občané nejen ve vlacích, ale i autobusech městské či dálkové přepravy. Policie nabádá cestující, aby své cennosti, uložené jak v oblečení, tak ve svých zavazadlech, měli stále pod kontrolou, a nedávali tak zlodějům ani tu nejmenší příležitost.

Zatajil nález

Tábor – Policie pátrá po nepoctivém nálezci, který si ve středu 20. května v ulici Tomkova, Jiráskova či 9. května v Táboře, konkrétně na chodníku na trase od rohu ulice Tomkova a Jiráskova, dále okolo knihovny a obchodní akademie až po prostor před budovu spořitelny na ulici 9. května, neoprávněně přisvojil obálku s finanční hotovostí v řádu desítek tisíc korun, kterou zde majitelka dle svého přesvědčení ztratila. Zákonnou povinností nálezce je obálku s penězi odevzdat. Pokud tak neučiní, stane se z něj pachatel trestného činu.

Odcizil peněženku

Tábor – Mladá žena přišla 23. května v jednom z barů v Palackého ulici v Táboře o svou peněženku uloženou v kabelce. Spolu s ní postrádá i finanční hotovost, platební kartu, průkazku pojištěnce, občanský a řidičský průkaz. Dohromady přišla o tisíc korun.

Poškozuje nádrže a krade benzín

Tábor – Policie šetří dva podobné případy poškození osobních vozidel Škoda Felicia. K prvnímu z nich došlo 24. května v ulici ČSLA v Plané nad Lužnicí. Neznámý pachatel prorazil palivovou nádrž, ze které odcizil či nechal odtéct na 20 litrů benzinu Natural 95. O den, potkal stejný osud další vůz téže značky. Ten stál zaparkovaný v Krakovské ulici na Sídlišti nad Lužnicí v Táboře. Dle oznámení majitele mohlo být v nádrži okolo 5 litrů benzinu. Souhrnná hmotná škoda na vozidlech a benzinu je odhadnuta na částku bezmála 5 000 korun.

Autoři: Kateřina Šímová a Veronika Gigalová