Pátrání po dvojici mužů

Chýnov – Policisté Obvodního oddělení v Sezimově Ústí – Policejní stanici v Chýnově zajistili při prověřování jednoho ze svých případů fotografii dvou mužů. Tito mladíci se v době okolo sedmé hodiny ranní v neděli dne 12. července pohybovali u obce Chýnov a mohli by tak k prověřovaným skutečnostem policistům přispět velmi důležitými informacemi. Žádáme tudíž tyto muže, aby byli tak laskavi a kontaktovali chýnovské policisty na jejich služebně na Gabrielově náměstí číslo 47, nejlépe po telefonní domluvě na čísle 974 238 770, případně 974 238 730.

Zároveň žádáme každého, kdo by uvedené muže na fotografii poznal, aby jejich totožnost sdělil policistům na výše uvedených kontaktech.

Řídil s trojkou v krvi

Tábor – Noskov – Že ruka zákona dosáhne i na místní komunikaci v menší obci v odlehlejší části okresu se přesvědčil téměř šedesátiletý řidič na Mladovožicku. Ten v podvečerních hodinách pátku minulého týdne usedl za volant svého Subaru. Nejenže na automobilu chyběly registrační značky, sám řidič se předcházejícím požitím alkoholu uvedl do stavu vylučujícím způsobilost k řízení vozidla. Odborná zkouška přístrojem Dräger potvrdila hladinu bezmála tří promile v dechu. Další jízda byla řidiči zakázána a bylo mu odebráno řidičské oprávnění. Aktuální stav a jednání řidiče pak nebylo možno řešit jiným způsobem než jeho převozem na protialkoholní záchytnou stanici.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Řidič je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. O jeho potrestání rozhodne soud. Je ohrožen trestem zákazu činnosti, peněžitým trestem či až odnětím svobody na dobu až jednoho roku.

Krádež pěti ovcí

Planá nad Lužnicí – Majitel vyčíslil svou škodu na 12,5 tisíce korun. Policie pátrá po zloději, který v době od šesté hodiny večerní pátku 17. července do šesté hodiny večerní následující soboty vnikl na jednu z parcel v Plané nad Lužnicí v části Strkov. Zde pochytal a následně odcizil volně se pasoucí tři ovce a dvě jehňata. Vlastní krádeží zvířat způsobil majiteli škodu ve výši 12 tisíc korun, dalších 500 korun pak bude stát oprava poškozeného plotu.

Po odcizených zvířatech, zloději i motivu jeho činu pátrají policisté místně příslušného Obvodního oddělení PČR Sezimovo Ústí. Jakékoliv poznatky, které by přispěly k objasnění tohoto činu, přivítají na své služebně v budově Územního odboru PČR na Soběslavské ulici číslo 2763 v Táboře, telefonním čísle 974 238 730, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.