Chystá se na páteční rozloučení v Paláci Žofín, ale chce se podívat také ke katedrále sv. Víta, kde bude v sobotu zádušní mše. „Už mám koupené jízdenky. Pojedu do Prahy autobusem,“ poznamenal Ondřej Untermüller, který je sběratelem autogramů a fotografií slavných. Zda svou sbírku rozšíří na rozloučení se zpěvákem, zatím neví. „Uvidíme, jak to bude probíhat. Někoho možná oslovím, ale přece jen je to pohřeb,“ dodal.

R.I.P. Karel Gott. Snímek je z koncertu retropárty, který se konal na českobudějovickém výstavišti v roce 2017.
Odešla hudební legenda Karel Gott. Jak Jihočeši vzpomínají na Mistra?

Do Prahy se chystá například i Pavel Barnáš, který na jihu Čech pořádá hudební festival Okolo Třeboně a hraje na violoncello v orchestru Českého rozhlasu. „Velice si ho vážím,“ vyjádřil se kulturní organizátor a muzikant, který s Mistrem vystoupil několikrát na jednom pódiu. „Byl to muž, který k muzice přistupoval s pokorou,“ uvedl.

Karel Gott křtil Pavlu Šporclovi cédéčko v roce 2013.
Zlatý slavík žije dál ve vzpomínkách Jihočechů

Na obřad půjde i rocker Petr Kolář, který s Karlem Gottem nazpíval společnou píseň. Houslový virtuos Pavel Šporcl též pocházející z Českých Budějovic kvůli pracovním povinnostem nepřijde. „Mrzí mě to. Byl jsem se ale rozloučit u Bertramky. Zapálil jsem svíčku a položil tam kytičku,“ říká. S Karlem Gottem se potkával často pracovně i nepracovně a zval ho na koncerty.