Hřiště se chystá vybudovat TJ Sokol Mladá Vožice v areálu, kde jsou nyní dva tenisové kurty. „Jsou už ale staré, nerovné a zarůstají trávou. Chybí zde sociální zázemí pro sportovce i sklad nářadí. Také nemáme osvětlení a tenis tak nelze hrát v podvečer,“ vyjmenoval nedostatky stávajícího areálu předseda TJ Sokol Mladá Vožice Miroslav Maroušek.

Tělovýchovná jednota Sokol Mladá Vožice se tak ve spolupráci s městem rozhodla na místě vybudovat víceúčelové hřiště, kde si budou moci sportovci zahrát nově i volejbal, nohejbal, házenou či malou kopanou. V areálu tedy stále zůstanou dva kompletně modernizované tenisové kurty, navíc zde vznikne nové hřiště na nohejbal a volejbal.

„Po vyjmutí sloupků pak může hřiště sloužit i pro házenou či malou kopanou,“ upřesnil předseda. V areálu přibude umělý trávník a nové osvětlení. Dojde i na výměnu oplocení, stávající drátěné pletivo nahradí sítě. Pro sportovce také v areálu vybudují sociální zázemí se sprchami, toaletami, šatnami a postaví fotbalovou střídačku.

Na stavbu víceúčelového hřiště získala tělovýchovná jednota dotaci ve výši 4,6 milionu korun od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. „Aktuálně vybíráme zhotovitele stavby, dokončeno by mělo být na konci roku,“ uvedl David Kubeš ze společnosti G-project, která na projekt sehnala dotaci a nyní jej administruje.

Žadatelem je TJ Sokol Mladá Vožice. Celkový rozpočet projektu je 6,6 milionu, dotace pokryje 4,6 milionu.