Tříkrálové sbírky se vydají na začátku týdne do ulic Prachatic, ale 
i obcí v okolí města. Výtěžek sbírky bude věnován na podporu zkvalitnění materiálně-technického zázemí Charitního domova sv. Dominika Savia pro matky s dětmi v Prachaticích, Domu sv. Petra pro muže v Záblatí a podporu provozu služby terénního programu Most Naděje. Část výtěžku bude opět věnována Hospici sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích. Sbírka potrvá do neděle 11. ledna.

Dnes v 10 hodin zahájí na stadionu v Kvapilově ulici 
v Táboře zimní přípravu druholigoví fotbalisté FC MAS Táborsko. Těch se ujme nový hlavní trenér Radim Nečas. Hned v sobotu na tým čeká první zápas v Praze v rámci Tipsport ligy s Mostem.  

Dnes od 15 hodin začne ve Skiareálu Lipno růst obří hrad. To je dobrá zpráva pro děti, protože zapojit se do stavby s lišákem Foxem mohou všechny děti. Mohou přitom popustit uzdu své fantazii při tvorbě pohádkového království.

Zítra ve 13 hodin bude v budově jindřichohradecké policie otevřena speciální výslechová místnost určená pro dětské svědky a oběti závažné trestné činnosti.

Zítra dopoledne začne historicky první stěhování seniorů v Bechyni z původního domova na náměstí. Autobusy a sanitky obyvatele převezou na sídliště Na Libuši do nového zařízení.

Zítra v 18 hodin ve vestibulu sezimoústeckého kina Spektrum začne výstava architektonických návrhů na podobu nového domu s pečovatelskou službou.

Zítra začne v Malé galerii Sladovny v Písku výstava fotografií a obrazů Petra Hilského, výtvarníka, který střídavě žije v Písku a v Praze. Výstava má příznačný název …na cestě do Písku.

Podnikatelské fórum 2015 pořádá ve čtvrtek v deset hodin v českokrumlovském kině Luna město Český Krumlov spolu s oblastní Jihočeskou hospodářskou komorou. Na tomto novoročním setkání podnikatelů bude první část programu věnována prezentaci aktivit jednotlivých měst a obcí Českokrumlovska, poté bude následovat neformální diskuze.

Ve čtvrtek od 16.00 se v táborské pivnici Originál na třídě 9. května koná přednáška Jiřího Kureše, jenž je předsedou pravidlové komise Fotbalové asociace České republiky. Odprezentuje tu aktuální pravidla a novinky v řízení fotbalu. Po ní bude následovat přednáška Jana Říčky, pravděpodobně nejznámějšího a nejuznávanějšího českého skauta v zahraničí a v současnosti také skauta anglického Manchesteru City. Ten bude prezentovat téma, „jak si správně a podle čeho vybírat hráče".

Tříkrálový koncert se 
v kostele sv. Markéty ve Strakonicích uskuteční v pátek 9. ledna od 19 hodin. Vystoupí na něm Dětský pěvecký sbor Fere Angeli a smíšený sbor Hlasoň pod vedením Marcely Mikové.

Sobotní koupání otužilců 
v Lužnici u sauny v Plané nad Lužnicí uzavře v 15 hodin letošní třídílnou sérii zimního koupání, kterou na Štědrý den začala plavba v Jordánu v Táboře.

Komedie Babovřesky 3 má v sobotu předpremiéru 
v kině Sokolovna v Týně nad Vltavou. Projekce začínají 
v 15, 18 a 20.30 hodin. Jedná se o nejnovější díl trilogie, kterou režisér Zdeněk Troška natáčel v jižních Čechách. Na plátně se tak objeví obce Záboří, Dobčice, Holašovice, Hluboká nad Vltavou, Milevsko, Netolice či Pištín.