Během dnešního dne rozhodnou mladovožičtí radní o vítězi výběrového řízení na vybudování parkoviště před zdravotním střediskem na Husově náměstí. Třináct firem předložilo na městský úřad svoje nabídky, vyhraje ta, která nabídla nejnižší cenu.

„Tři nejlevnější nabídky se pohybují pod hranicí pěti set tisíc korun,“ prozradil starosta Mladé Vožice Jaroslav Větrovský.

Se stavbou by se mělo začít v červnu, do dvou měsíců by mělo před budovou střediska vyrůst dvanáct nových parkovacích míst, z nichž jedno bude rezervováno pro invalidy. Podle projektu se zde počítá se zámkovou dlažbou, která umožňuje odvod vody. Situaci s parkováním muselo město řešit v souvislosti s celkovou rekonstrukcí střediska.

„Klienti by neměli kde parkovat. Podařilo se nám získat do majektu města pozemek před budovou, a tak jsme se pustili do díla,“ uvedl starosta.
Náklady na stavbu půjdou za městem. Dotační titul na výstavbu parkovišť totiž neexistuje. „To je docela paradox, že ho zatím nikdo nevypsal. Přitom problémy s parkováním řeší v každém městě a aut stále přibývá,“ dodal Jaroslav Větrovský.

Stavbu parkoviště považují Mladovožičtí za nultou etapu revitalizace Husova náměstí, na kterou se město v dohledné době chystá.