Zřejmě nejen on tak s povděkem přijme zprávu, že se radnice snaží zaplnit díru v nabídce aktivit ve městě. Své síly ale již neupíná pouze na zámeckou zahradu, nýbrž i na novou lokalitu.

Starosta Vožice Jaroslav Větrovský říká, že přesto ze svého původního plánu ustoupit nehodlají.

„Nelze totiž najednou rezignovat na projekt, na kterém pracujeme osm let," říká na adresu zámecké zahrady, v níž jim koupání nechtějí povolit památkáři. Starosta dále ujišťuje, že se nevzdají ani zahrady, která na rozdíl od bývalého zámku patří do majetku města.

Jako alternativu teď chtějí ale občanům nabídnout bazén, který by mohli vybudovat za fotbalovým hřištěm. Pro tento záměr se již dohodli s vlastníkem pozemku na jeho odkoupení.

„Pro občany bude jakákoli varianta dobrá. I když mnozí mají na zahradě svůj bazén, bývají tady problémy s vodou a pak platí zákaz jejich napouštění," dodává Jindřich Rataj.

Vožičtí doufají, že zónu pro volný čas budou moci financovat za pomoci dotace z ROP, jehož výzvy nyní bedlivě sledují, aby jim neunikl vhodný titul. „V posledních výzvě sever okresu žádat o dotace nemohl, teď čekáme, že se to změní. Pokud ne, hledali bychom peníze ve vlastním rozpočtu. Jde zhruba o osm milionů korun," dodal starosta Jaroslav Větrovský.

Pro volný čas

1. zóna pro volný čas s bazénem by měla vzniknout za hřištěm
2. s relaxační zónou je počítáno 
v zámeckém parku