Pátek

Tábor - Pietní připomínka v předvečer 70. výročí největší hromadné vraždy československých občanů v koncentračním táboře v Osvětimi se koná dnes od 18 hodin na Žižkově náměstí před Starou radnicí v Táboře. V koncentračním táboře Osvětim–Birkenau bylo 8. března 1944 v plynových komorách zavražděno 3 792 nevinných mužů, žen a dětí. Dalších 6 500 mužů, žen a dětí bylo zavražděno v nocích 10. a 11. července 1944. Během třech nocí zahynulo více než 10 000 československých občanů. Účinkují pěvecké sbory Domino, Hlahol z Tábora a Nokturno ze Sezimovo Ústí.

Tábor - Komentovaná prohlídka expozice Husité v táborském Husitském muzeu z cyklu „Záhady českých dějin v muzeu aneb pojďte klást dějinám otázky…" představí pečeť jako významnou instituci středověku a novověku. Vysvětlí účel a smysl pečetění v tehdejší době. Návštěvníci se dozvědí, jakým způsobem se pečetilo a jak se od sebe jednotlivé pečetě navzájem lišily. To vše na příkladech pečetí ve stálé expozici muzea. Začátek je v 16.30 hodin.

Nadějkov – Maškarní bál se uskuteční dnes v nadějkovském hostinci U Jandů. Vše startuje ve 20 hodin. Zahraje Duo Michal a Lucie, připravená je i tombola. Vstupné je 50 korun a pro masky 30 korun.

Sobota

Tábor - Letošní vyhlášení ankety o titul Sportovec roku 2013 Táborska se v sále hotelu Palcát odehraje v sobotu ve 21 hodin při plese sportovců. Anketu každým rokem vyhlašuje Česká unie sportu v Táboře. Během předávání cen bude vyhlášen i vítěz ankety Táborského deníku. O tom, kdo převezme cenu Hvězda Táborského deníku rozhodovali čtenáři svými hlasy.K poslechu, tanci i dobré náladě zahraje táborské trio Big Papa v čele s Richardem Dušákem.

Tábor - Volné sdružení Normální matky zve na dětský karneval do malého sálu táborské Střelnice od 14.30 hodin. K tanci zahrají Soul-Rocker Djs. O zábavu se postará klaun Pippero. Přihlaste své děti předem. Nahlaste účast na siilviie@centrum.cz nebo sms na 605216761. V případě malého zájmu se akce ruší. Vstup: 100 Kč za dítě a libovolný počet dospělých, každý další sourozenec plus 50 Kč.

Sezimovo ÚstíOslava svátku Mezinárodního dne žen se v sezimovoústeckém Spektru odehraje stylově. Hlavní pozornost totiž bude skutečně věnována ženám všech generací. Sobotní program jim nabídne odpoledne plné krásy: módní přehlídku, kadeřnickou show, ukázky líčení, výživové poradenství a také ukázky nových trendů ve cvičení. Městské kulturní středisko navíc přidá miniveletrh zboží a služeb. Oslava MDŽ v sále Spektra 
v Sezimově Ústí II začíná 
v 15 hodin.

Sezimovo Ústí - Pokud vám není pohyb cizí, přijďte si protáhnout tělo a ještě podpořit dobrou věc. V sobotu v 11 hodin v tělocvičně v Sezimově Ústí pokračuje akce Maraton 
s roztroušenou sklerózou. 
V době od 11 do 12 hodin můžete podpořit lidi s touto nemocí, k nimž se štafeta dobrovolných cvičenců poprvé připojila v Praze a pokračuje po celé republice. V Jihočeském kraji se pro lidi s roztroušenou sklerózou cvičí v Sezimově Ústí a Českých Budějovicích.

Nadějkov - Okrašlovací spolek Nadějkov zve na první letošní velkou brigádu. Tentokrát se všichni sejdou v sobotu devět hodin na staré kališťské cestě ke Starcově Lhotě, na jejímž začátku vysázel okrašlovací spolek v roce 2011 švestky. Cestu bude spolek letos obnovovat, aby byla průchozí v celé délce. Začne se prořezávkou lísek, náletových dřevin a trnek. Poté přijde na řadu bagr, aby vrátil tuny zeminy zpět na mez. Ruku k dílu může přiložit každý a přijít můžete kdykoliv během dne. S sebou si vezměte rukavice či kovové hrábě. Více informací na: www.okraslovaci-spolek.cz.

Bechyně – Na sobotu připravili hasiči v bechyňském kulturním domě ples. Začíná od 20 hodin. Týž den se v Rodičovském centru Hrošík setkají i maminky. Přijít si poklábosit mohou od 9 do 11 hodin.

Padařov – Na sobotu připravili maškarní ples i Padařovští. Začíná ve 20 hodin ve zdejším kulturním domě.

Neděle

Tábor - Muzeum čokolády a marcipánu pořádá v neděli 9. března od 10 hodin celodenní workshop Malování čokoládou. Staňte se na hodinu malířem a přijďte si namalovat čokoládový obraz. Malířské stojany budou rozmístěny po muzeu, získáte plátno, 300 g čokolády, štětce a je jen na vás co vytvoříte. Vaše obrazy následně v muzeu vystaví a vyhodnotí. Nejlepší získají odměnu. Určeno pro všechny věkové kategorie od 6 let. Cena 220 Kč.

Tábor - Na neděli občanské sdružení Hadasa ve spolupráci s městem a Husitským muzeem Tábor připravilo pietní akt k uctění památky obětí holocaustu. Bude čteno dalších 100 jmen ze seznamu více než dvanácti set obětí největší masové vraždy v dějinách lidstva. Krásnou část židovské kultury představí táborský Schimmerle klezmer band. Vše začíná v 15 hodin v kostele svatého Filipa a Jakuba pod Kotnovem.

Želeč - Divadélko Klouže zve na loutkový příběh "O velkém putování dvouo prasátek". Představení se bude konat v neděli 9. března od 15 hodin ve Špejcharu.