SOBOTA

BECHYNĚ

Legenda sv. Martina. Kdo to byl svatý Martin? A proč přijíždí každoročně na bílém koni. Odpověď na tyto otázky vám dá pohádkové představení, které přivítá v 10 hodin malý sál bechyňského kulturního domu. Příběh o svatém Martinovi vám zahrají Loutky bez hranic. Ještě předtím – od 9 hodin – je pro děti připravena malá pohádková dílnička.

DRAŽICE

Lampionový průvod. Prostor za zastávkou naproti večerce se stane v 17 hodin startovním místem dražického lampiónového průvodu. Jeho účastníci se pobaví nejen po cestě na hřiště, ale také na jeho konci, kdy je připraven vždy atraktivní ohňostroj. A do vzduchu později vzlétnou také lampiony štěstí…

CHOTOVINY

Divadelní a hudební spolek Rubikon zavítá do chotovinského kulturního domu s dětským představením Kašpárkovy čertoviny. Pohádka pro děti i jejich dospělý doprovod začne ve 14.30 hodin.

CHÝNOV

Svatomartinský průvod. Na svůj tradiční původ městem u příležitosti dne sv. Martina se chystají také v Chýnově. Na cestu se vydá v 18 hodin od kostela.

Motokrosová slavnost. Volně přístupné slavnostní vyhlášení výsledků jihočeského poháru motokrosařů hostí dnes od 18 hodin kulturní dům. Od 21 hodin zvou organizátoři na diskotéku.

MALŠICE

Svatomartinský průvod. Z parkoviště od malšické školy vyrazí v 17 hodin roztomilý průvod dětí i dospělých, který pořádají Klub přátel školy a samotná škola ZŠ a MŠ Malšice. Lucerničky či jiná světýlka s sebou…!

MLADÁ VOŽICE

Vzpomínka na Jaroslava Ježka. Sál mladovožického kina ožije od 14 hodin melodiemi z dílny Jaroslava Ježka, ale například i Karla Vacka, George Gershwina a dalších skvělých skladatelů. Mladovožickým milovníkům hudby je přiblíží Pražský salonní orchestr s dirigentem i moderátorem akce Václavem Vomáčkou a pěvecký Zdekvartet.

PLANÁ NAD LUŽNICÍ

Moravský večer. Chcete-li si užít zábavu v moravském duchu, nemusíte za ní jezdit daleko. V 19 hodin vám ji do plánské Sokolovny doveze cimbálová muzika Josefa Marečka.

SEZIMOVO ÚSTÍ

Retro ples. A je to tady…! Do sálu hotelu MAS se už pojedenácté v historii nastěhuje populární Sezimoústecký retro ples. Produkce kapely Big Papa, připomínka hudební legendy Orion z jejích začátků roce 1971, taneční vystoupení i tradiční vyhlášení nejlepších retromodelů, to všechno je zapsáno ve scénáři plesu, kterým návštěvníky opět provede DJ Kosťa. Začíná se ve 20 hodin.

TÁBOR

Martinská slavnost. U kašny na Žižkově náměstí se sejdou v16 hodin všichni ti, kteří si nechtějí nechat ujít letošní Martinskou slavnost. Akce, která každoročně přiláká několik stovek lidí, pokračuje průvodem s lucerničkami, jehož cílem se stane park pod Kotnovem. Děti z divadelního souboru Tralalou přiblíží účastníkům pověst o svatém Martinovi, jenž nakonec skutečně přijede na bílém koni a podaruje diváky martinskými rohlíčky.

Festival historických bojovníků. Housův mlýn se stane už od 13 hodin dějištěm jedinečné přehlídky, která přivítá to nejlepší ze současného historického šermu. Choreografii, umění šermířů i bezpečnost vystoupení bude posuzovat porota složená z opravdových mistrů v tomto fochu. A diváci? Ti se budou nezávisle na jejích rozhodnutích královsky bavit skvělým historickým programem.

Lesní běh Pintovkou. Neuvěřitelné 67. narozeniny oslaví jeden z nejpopulárnějších běžeckých podniků na jihu Čech. Lesní běh Pintovkou. Podle své tradice je otevřen všem věkovým kategoriím od předškolních dětí až po veterány. Program akce otevře v 10 hodin běh rodičů s dětmi a zhruba v desetiminutových intervalech budou následovat starty dalších věkových kategorií od nejmladších po nejstarší. Prezence závodníků bude v lesoparku Pintovka zpřístupněna vždy hodinu před startem dané kategorie.

Bleší trh. Domácí hospic Jordán pořádá na táborské Střelnici od 9 do 13 hodin trh, při kterém můžete koupit, prodat či jen tak darovat prakticky cokoliv. Výnos z populárního „blešáku“ bude celý použit na provoz hospice.

Sobotníci. Další ze zajímavého seriálu vlastivědných vycházek se bude tentokrát věnovat táborskému Novému Městu. Sraz jejích účastníků bude ve 14 hodin před vlakovým nádražím.

Limonádový Joe. Legendární muzikálová komedie tentokrát promění v Divoký Západ sál táborského Divadla Oskara Nedbala, a to od 19 hodin. Upravená verze příběhu neodolatelného pistolníka v podání kovářovské Opony vás rozhodně nenechá chladnými. Postará se o to početný ansámbl herců a doprovodné kapely.

NEDĚLE

TÁBOR

Komáři se ženili aneb Ze života obtížného hmyzu. Naivní divadlo Liberec zavítá do táborského divadla s bláznivou komedií o komáru Zdendovi. Při záchraně jeho unesené nevěsty mu budou pomáhat další „obtížní“ tvorové z říše krvesajného hmyzu. A uvidíte, jak budou milí… Začátek představení je ve 14.30 hodin.

Cestovatelský klub Nomád. Už podruhé zavítá do AUX Café Střelnice pozoruhodný cestovatelský cyklus. Tentokrát se jeho návštěvníci vydají od 17 hodin s Matějem Balgou na dobrodružnou výpravu klem světa na kole a na kajaku.

VESELÍ NAD LUŽNICÍ

Veselský filmový klub. Pořadatelé promítání filmů ve veselském kulturním domě tentokrát zvou diváky na francouzsko-kanadský animovaný snímek Balerina, který je příběhem rodinné sepětí a přátelství. Začátek v 15 hodin.