Organizátor akce Jaroslav Grepl připravil toto setkání již popáté. Vše začalo ve chvíli, kdy si sám pořídil auto značky mustang. „Tady na myčce jsme se potkávali s lidmi, kteří taková auta měli také. Seznámil jsem se dalšími dvěma kluky a řekli jsme si, že by bylo dobré taková auta ukázat i jiným,“ vzpomíná Jaroslav Grepl.

Od plánu k akci nebylo už daleko. První ročník s 15 zájemci byl na světě. Jaroslav založil na facebooku událost a nestačil se divit. „Najednou nás bylo 128,“ dodává.

Dny otevřených atelierů, Jaroslav Platil.
Jihočeši se o víkendu podívali pod ruce umělců, ateliéry otevřeli už po patnácté

Ale začaly i drobné potíže. Při 15 autech nebylo nutné řešit nějaké poplatky. Zvyšujícím se počtem zájemců rostly také náklady. Jaroslav musel požádat majitele aut o startovné. „Nikdo se nebránil, takže najednou bylo víc peněz, než jsme potřebovali. Tak jsme naše další setkání pojali jako charitativní akci,“ vysvětlil Jaroslav Grepl.

Peníze ze sobotního setkání jdou na podporu dvou tělesně postižených chlapců.

Nádherný pocit

Ford Mustang je sportovní automobil vyráběný firmou Ford Motor Company. Zpočátku byl založen na modelu Ford Falcon. Výroba vozu začala 9. března 1964 v Dearbornu, Michigan a veřejnosti byl představen 17. dubna 1964 v New Yorku. Byl to nejúspěšnější Ford od Modelu A.

K silným autům patří i půvabné dívky. Veronika k nim náleží. „Mirek mne nechá řídit a je to nádherný pocit, když ovládáte tak silné a elegantní auto,“ říká Veronika. Nejvíce se ale těší na to, až ji její přítel pustí na silnici samotnou. Takovou drobnost ale zas tak neřeší. „Jsme s Mirkem spolu 15 let, takže určitě ne kvůli autu. Ale tohle je fakt jiné než předtím,“ dodává Veronika.

Sobotního srazu se zúčastnilo přes 200 majitelů mustangů a dalších amerických vozidel. Součástí byl také charitativní koncert a možnost společné fotky s legendárním transformers Bumblebee.

Na poli u Mahouše se setkali příznivci starých traktorů.
Milovníci starých i nových traktorů se potkali u Mahouše, došlo i na orbu