Majitel přišel o auto

Tábor – Když majitel modrozeleného auta značky Fiat Uno parkoval na parkovišti v Partyzánské ulici v Táboře, netušil, že svůj vůz vidí zřejmě naposledy. Během uplynulých dvou týdnů mu totiž z ulice zmizel. Pro neoprávněné užívání teď po autě s registrační značkou 1SZ 7419 pátrají policisté. Informace o pohybu vozidla můžete volat na 158.

Fotbalista je bez kopaček

Sezimovo Ústí – Žízeň po zápase se fotbalistovi nevyplatila. Z místní restaurace odešel bez tašky, v níž měl sportovní oblečení i kopačky, ale také platební kartu, mobil a další doklady. O věci ho připravil zloděj v noci ze soboty na neděli a způsobil mu škodu převyšující dva tisíce.

Jela autem, půjde za to před soud

Soběslav – Policisté podezírají ženu (40) z maření úředního rozhodnutí. V neděli večer měla sednout za volant a projíždět se Skrýchovem, kde ji zastavili policisté. Zjistili, že má řízení soudně zakázané, a to až do léta. Do dvou týdnů by se ze svého jednání měla zpovídat před soudem.

Hledají nejlepší pivo

Tábor - V táborském hotelu Dvořák včera začala soutěžní část 25. ročníku Reprezentačních slavností piva. Svého úkolu se chopili degustátoři , kteří musejí svými chuťovými pohárky prolít 700 přihlášených vzorků piva. Který pivovar si z Tábora odveze titul Zlatá pivní pečeť a Zlatý český pramen v hodnocení piv a minerálek, se ukáže v sobotu od 18 hodin v sále hotelu Palcát, který je vyhrazen pro veřejnou část slavností. Ta začíná ve středu od 17 hodin. Na programu je i bohatý doprovodný program, ale hlavně 120 druhů piv.

Sdruží místa spojená s mistrem Janem Husem

Táborsko – V roce 600. výročí upálení MJH se po celé republice, ale i v zahraničí, odehraje řada programů, která tohoto velikána českých dějin připomene. Sdruží je celonárodní platforma Národních slavností. Pro Kozí hrádek je na 5. července připravené představení Husův den. Zaměří se především na jeho příchod na hrádek a jeho pobyt tady. Představení přiblíží nejdůležitější body v životě reformátora. Akce bude doplněna vystoupením dobových umělců. K národním slavnostem se Tábor připojí Táborskými setkáními.

Veselí nad Lužnicí rostou příjmy

Veselí nad Lužnicí - Město na dvou řekách – Lužnici a Nežárce, se má ekonomicky stále lépe a lépe a může si tak dovolit větší investice. Toto zjištění vychází z údajů předsedy finančního výboru, který si vede záznamy o obecních příjmech, přičemž za loňský rok se podařilo do kasy získat rekordně vysokou sumu, nejvyšší za uplynulých pět let. Zatímco v roce 2010 si město na příjmech přišlo na maximálně 120 milionů, loni získalo ještě o osm milionů víc. Tedy 128 milionů na straně příjmů. Výdaje pak nepřekročily 123 milionů.