Podle Lenky Střítecké, jednatelky společnosti Art4Promotion, která Českobudějovický advent druhým rokem zajišťuje, zůstane na náměstí asi osm stánků s občerstvením. „Včera se vše předělávalo, třeba elektrika,“ uvedla jednatelka společnosti a nastínila další podobu náměstí: „Kromě stánků zůstane ještě věž a zvonička a samozřejmě kluziště.“ Bruslit a občerstvovat se můžete až do Tří králů.

Realizátoři adventu jsou nadšení z pozitivních reakcí. Zvýšila se i návštěvnost zahraničních turistů. „Na náměstí byla slyšet němčina, angličtina, byli tam i Asiati. Jsme ale rádi, že se i místní vrací za atmosférou,“ chválí si Lenka Střítecká. Vrátila se i mladá učitelka Michaela Mikulášková. „Nejvíce se mi líbil tradičně široký výběr stánků s punčem, u kterých jsem prožila příjemná setkání s kolegy a kamarády a potom ledové kluziště, jehož atmosféra je nenapodobitelná. Velmi mě okouzlil vánoční strom, který se letos opravdu povedl,“ hodnotí.

V krajském městě strávil Vánoce také Václav Kubizňák z Vysočiny. „Jsem z malého města, my tak velké trhy nemáme,“ vysvětluje mladík a uvažuje: „Stánky se opakovaly. Perfektní bylo ale bruslení dlouho do večera, které poskytlo další vyžití.“

Do budoucna plánuje firma Art4Promotion ještě jednu věž. Ta přibyla letos poprvé. Ráda by do příštího roku posunula právě sortiment stánků a pořídila novou výzdobu.