TÁBOR

Dnes se na Žižkově náměstí v 17 hodin rozjede čertovský mejdan. Ve středu si společně od 17.45 hodin na Žižkově náměstí zazpíváme koledy a už v sobotu se otevře oblíbený vánoční trh, jehož součástí zvonkový průvod (16 hodin z Tržního n.) a v 17 hodin muzikál Byla cesta ušlapaná…

Hudební předvánoční scénu v Táboře okoření 20. prosince od 18 hodin v kostele sv. Jakuba a Filipa houslový virtuos Václav Hudeček. Divadlo ještě nabídne Pohádkové Vánoce s Bolechem, který 21. prosince v 19 hodin zahraje mši Hej, mistře.
Zlatá neděle začne již v 16 hodin před děkanským kostelem vyhráváním žesťového souboru, v 17 hodin pak vás čeká hra Živý betlém.

SEZIMOVO ÚSTÍ

Také tady dnes vypukne čertovské řádění s dárečky, které Mikuláš rozdá ve Spektru od 16 hodin. V pondělí si o Vánocích budete moci povídat s Jiřím Práškem, který usedne v 18 hodin do Křesla pro hosta a přiblíží vánoční tradice. Pak přijde ve středu Česko zpívá koledy na náměstí T. Bati a v úterý 16. prosince má Spektrum od 19 hodin na programu Betlémský příběh. Osmnáctého děti ozdobí vánoční strom, od 8 do 17 hodin můžete na náměstí T. Bati natrh, jehož součástí je v 16 hodin scénka z Betléma

BECHYNĚ

Bechyňský advent přivádí mezi lidi Petra Voka, scénka z jeho života přiblíží, kterak si vybíral svou vyvolenou. Chybět nebudou stánky, zvyky, tradice, ochutnávky. To vše na nádvoří a v hodovně zámku od 13 do 17 hodin. Desátého si pak i Bechyně zazpívá na náměstí od 18 hodin koledy a 14. prosince v 17 hodin zvou do kláštera žáci místní ZUŠ.

PLANÁ NAD LUŽNICÍ

Po dnešním čertovském rojení před radnicí (16 h.) vás 16. prosince od 18 hodin čeká Večer pod lampou s Jiřím Dědečkem a hned následující den v 17.50 rozsvícení betlému před radnicí.