Udělejte dobrý skutek a dostanete rolničku. Během příštího týdne se do ulic osmi jihočeských měst vydají dobrovolníci – studenti místních středních škol. Možná i vás požádají o příspěvek pro Diakonii ČCE – středisko Rolnička.

Už tradiční sbírka Rolničkové dny stojí na spolupráci se středními školami a jejich studenty. Každý dobrovolník má písemné pověření, označené kasičky jsou řádně zapečetěny. „V každém městě je navíc koordinátor starší osmnácti let, na kterého se dobrovolníci ale i veřejnost mohou obrátit s dotazy,“ uvedla koordinátorka sbírky Renáta Gargulová.

Výtěžek sbírky poputuje na provoz centra denních služeb pro děti a mladistvé v Mrázkově ulici. Po rozdělení státních dotací chybí na provoz centra téměř padesát procent nákladů, což představuje částku 1,8 milionu korun.

Sbírka se uskuteční ve dnech 13. do 15. dubna v Českých Budějovicích, Táboře, Jindřichově Hradci, Soběslavi, Veselí nad Lužnicí, Třeboni, Plané nad Lužnicí a Sezimově Ústí. Kdo po dobu Rolničkových dnů nebude v žádném z uvedených měst, a přesto by rád Rolničku podpořil, může věnovat finanční dar na účet 4200192658 / 6800 nebo zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS ROLNICKA na číslo 87777, jejíž cena je 30 korun.