Je jím dvou set páté dítě, které dostalo jméno Milan. Jak uvedl Ludvík Hess, ředitel babyboxů, jde o šesté letošní dítě, druhé v Táboře.

Táborský babybox je umístěný v domově pro seniory v G-centru. "Našla ho tam sestřička, která měla službu. Ta ho vyndavala z babyboxu. Je zde signalizační zařízení, které oznámí, že vanička je zatížená," sdělila v sobotu ráno ředitelka G-centra Jaroslava Kotalíková.

"Milan vstoupil do světa dvířky táborského babyboxu na Bílou sobotu 11. dubna 2020 v 7:25. Byl nahý, zabalený v bílé dece, mezi nožičkami měl ručník, pupečník zaschlý. Na pohled zdravé děťátko jsem po domluvě s ředitelkou domova seniorů Jaroslavou Kotalíkovou pojmenoval Milan. Otvírání táborského babyboxu se zúčastnil Milan Štěch a můj někdejší vysokoškolský učitel, rádce a velký přítel Milan Nakonečný žije v Táboře. Můj desetiletý syn Ludvík Hess má strýce Milana, jenž dnes slaví 50. narozeniny," odůvodnil výběr jména Ludvík Hess s tím, že první klučík odložený v roce 2017 dostal jméno Jaroslav Kotalík.

"Milan odložený dnes dostane od České mincovny www.ceskamincovna.cz zlatý dukát s číslem 205. Věřím, že mě Česká mincovna pozve k předávání a že se jej zúčastní i jihočeská hejtmanka Ivana Stráská, jež má největší zásluhy na instalaci babyboxu v G-centru - nemocnice v Táboře nebyla k dohodě nakloněná," uvedl.

"Ať žije Milan Táborský! Ať žijí mí přátelé Milani! Ať žije Jaruška Kotalíková a Ivanka Stráská! Babydědek Ludvík," doplnil.