I dnes pokračuje  jarní blokové čistění komunikací Tábora. Harmonogram začal v úterý v oblasti Husova parku a ulic Nového Města, práce budou pokračovat až do konce května. Zvláště řidiči by měli být při parkování více pozorní, aby své své auto na stejném místě zase našli. Pro místní občany funguje systém, do něhož je možné se zaregistrovat a dostávat upozornění o zákazech parkování při čištění města v dostatečném předstihu do telefonu nebo do počítače. Tábor tuto službu nabídl občanům jako první v Jihočeském kraji na jaře roku 2014. Jak včera uvedl velitel táborské městské policie Petr Svoboda, zřejmě už sklízí své ovoce.

„Odtahů aut ubylo. Teď jsme jich měli jen osm a jedno přistavení. To znamená, že řidič přišel k autu v době, kdy už u něj byla odtahová služba, ale ještě ho nenaložila a neodvezla. Před několika lety odtahů bývalo až patnáct," srovnal Petr Svoboda všímavost řidičů.

Majitel odtahové služby Martin Opava před dvěma lety upřesnil, že nejvíc práce mívají na Sídlišti nad Lužnicí, zatímco například do ulic Maredova Vrchu vyjet vůbec nemuseli. Na jmenované sídliště se stroje dostanou až v květnu. Odtah vyjde majitele na 1600 korun a další dvě stovky uskladnění. Pro auto si pak musí dojet na Horky. Zákon nově řidičům umožňuje i nadstandard, a sice vrátit mu auto na místo, kde původně parkovalo. Tábor ale zvolil jinou zákonnou variantu, a sice auto nevracet, ale řidiče o odtahu informovat. Jak Petr Svoboda zdůvodnil, i cesta zpět by totiž vyšla na 1600 korun.
Dnes se pracuje v Bílkově ulici, na 9. května, v Jiráskově, Tomkově, Vančurově, Herlošově, Nedbalově a ani ve vnitrobloku za Billou.

7. dubna 6 – 18 hodin
Dobrovského, Roháčova, Smetanova, Kamarýtova, Kollárova, Erbenova, Nerudova, parkoviště Valdenská.
12. dubna 6 – 18 hodin
Žižkovo náměstí ( od 5 do 7 hodin), Tržní nám., nám. Mikuláše z Husi, Palackého, parkoviště pod Střelnicí, Klokotská.
13. dubna 6 – 18 hodin
Příběnická, Vítkova, Novákova, Laudova, Tismenická, Kánišova, Švamberkova, Zbyňkova, Odolenova, Korandova.
14. dubna 6 – 18 hodin
Komenského, M. Koláře, Rokycanova, Miličova, Staňkova.
19. dubna 6 – 18 hodin
Husova, Mostecká I., II., III., Údolní, parkoviště u VSP, Ústecká, Mlýnská.
20. dubna 6 – 18 hodin
Hromádkova, Bydlinského, Smolínova, J. Švehly.
21. dubna 6 – 18 hodin
Třebízského, Pod Nemocnicí, Příkrá, Krátká, Štítného, Petra z Ústí, Krále Jiřího.
26. dubna 6 – 18 hodin
Maredova, Hartova, Nad Řekou, U Areálu, U Trati, Sídliště „Cihelna"– Janáčkova, Fibichova.
27. dubna 6 – 18 hodin
Husinecká, Trocnovská, Sezimova, U Obecních domů, Boženy Němcové, Angela Kančeva, Budovatelů.
28. dubna 6 – 18 hodin
Politických vězňů, U Stadionu Míru, Kvapilova, Čečkova .

Úklid krajských silnic: 9. dubna: Budějovická, Zavadilská, Soběslavská. 11. - 15. dubna: Parkány, Bechyňská, Týnská. 18. - 22. dubna: Chýnovská, Vožická, Soví, Průběžná. 25. - 29. dubna: Kpt. Jaroše, ČSLA.