V Táboře vyrazily do terénu dvě dvoučlenné hlídky s detektory kovu. Už v dopoledních hodinách byly bohužel „úspěšné“ a zajistily pět injekčních stříkaček. Místa jejich nálezu byla pod Parkány u vstupu do kolektorů, pod Jordánskou hrází, ve vnitrobloku spodní části Vančurovy ulice, na nábřeží Jordánu pod botanickou zahradou a v Hromádkově ulici.

Při odpoledním pokračování akce přibyly do nelichotivé sbírky další dvě injekční stříkačky z prostoru pod Kollárovou ulicí. Sbírka tohoto infekčního materiálu, který strážníci předávají do centra pro lidi ohrožené závislostí Auritus, se tak po úterku povážlivě rozrostla. Devět kusů bylo totiž z veřejného prostranství v Táboře odstraněno také při nedávné akci Ukliďme Česko.

Tři strážníci, jeden čekatel a jeden civilista se pustili do akce ve Veselí nad Lužnicí. S pomocí dvou detektorů kovů zkontrolovali šest dětských hřišť, tři místa vytipovaná veselskými občany a okolí dvou základních škol. Zpátky na služebnu se vraceli s radostnou zprávou, že během dne nenalezli ani jednu jehlu.

Jeden ze strážníků a iniciátor akce Patrik Šupitar připojil malou perličku. „Na dětském hřišti na Blatském Sídlišti jsme našli jednu zvláštnost, a to náboj z malorážky. Jinak hřebíky, připínáčky a různé šrouby,“ informoval po skončení premiérové účasti veselských městských policistů v Akci Jehla.

I letos bude výtěžek veřejné pouliční sbírky Rolničkové dny určen na nákup nového mikrobusu.
Rolnička opět vybírá na nový mikrobus