Předposlední víkend v tomto roce už nemůže mít jiný nádech než pouze vánoční. Veškeré kulturní dění směřuje k oslavě narození Ježíška, na které netrpělivě čeká každé malé dítě. Ale výjimky se ještě najdou. 

Rodiče teď nemají jednoduchý úkol, svým dětem by měli netrpělivé čekání a těšení něčím zpříjemnit. Ovšem ani sami na sebe by v tom spěchu a shonu neměli zapomínat. Poradíme vám, kam vyrazit za odpočinkem od pečení cukroví a nakupování. Pokud si nepůjdete zaplavat, zabruslit nebo nebo si jen tak nevyjdete na vycházku, doporučujeme návštěvu zimního stadionu a pak řadu koncertů a zpívání.

Pátek:

Táborské kino Svět vás zve na Frajery ve Pegas od 20 hodin, Spektrum v Sezimově Ústí zase nabízí americký snímek Vše je ztraceno, také od 20 hodin. Soběslav si dala do programu Hobity: Šmokovu dračí poušť, začátek je ve 20 hodin.
Kdo dá přednost něčemu živějšímu než sedět u plátna, může si nadělit koncert Tarapacy Jazz, která slaví desáté výročí. Koncert začíná ve 20.30 hodin v Orionu.

Sobota:

Zimní stadion, Tábor,
17.50 hodin
Charitativní zápas mezi HC Tábor a HC Moravské Budějovice spojený s charitativní akcí pro Klíček Záluží a Dětský domov Radenín. Dva roky jste na led házeli plyšové hračky, nyní se budou příjemcům předávat boty kroksy. Za 50 korun je koupíte přímo v pokladně zimního stadionu.

U Divadla Oskara Nedbala,
Tábor, 18 hodin
Koledování Pouličníků
Tradiční setkání s táborským triem u živého betlému.

Recykle music bar, Tábor,
21 hodin
Tábor Superstar Band
Vánoční koncert známého táborského uskupení.

Divadlo Oskara Nedbala,
Tábor 19 hodin
Vánoční vystoupení komorního orchestru Bolech Tábor. V programu je Česká mše vánoční Hej, mistře.

Městský úřad, Planá
nad Lužnicí, 16 hodin
Předávání belémského světla, které do Plané přivezli místní skauti. Než si světlo donesete domů, připravené je ještě nasvěcování betlému. Na stejném místě začíná v 17 hod.

U kostela ve Veselí nad
Lužnicí, 16 hodin
Sobotní odpoledne vám zpříjemní biblické výjevy v podání folklórního Blaťáckého souboru ze Ševětína. Téměř třicetičlenný soubor veze hudební program s názvem Vánoční koledování. Před kostelm Povýšení svatého Kříže si také můžete připálit betlémské světlo a vyzkoušet si staročeské zvyky, například pouštění lodiček ze skořápek ořechů.
Doprovodný vánoční program si pro vás připravili skauti ze střediska Racek.

Hotel Palcát, Tábor
18.30 hodin
Sobota má přídech i bojových sportů. Ukázku toho nejlepšího nabízí historicky první galavečer Noc bojovníků, která nabídne šest zápasů boxerů, dále také zápasy tai-boxu a K-1. Pořádá KBC Tábor, uvádí přední český profesionální boxer Robert Rosenberg. Program zpestří ukázka musado (obrana a boj zblízka v podání vojáků).

Zižkovo náměstí, Tábor, služebna městské policie: Každé dítě, které až do 6. ledna zazvoní u městských strážníků, si bude moci na chodbě  ze stromečku utrhnout nejvhodnější reflexní doplněk na svou bundu či školní tašku. Služba strážníků je nepřetržitá, každý může přijít v kteroukoli denní i noční dobu. 

Neděle:

Náměstí TGM, Bechyně,
17 hodin
Ctíte-li tradice, pak nebude chybět při troubení z věže kostela, kterého se jako vždy ujme Swing band Tábor. Betlémský příběh zahrají školáci ze ZŠ Školní ulice.

Kulturní dům, Veselí nad
Lužnicí, 16 hodin
Vezměte si všechny zvonky a zvonečky, které doma najdete a přijďte s nimi do průvodu. Než se od KD vydá na náměstí, je připravený program a skauti také předají belémské světlo.

Kostel Šimona a Judy,
Skalice, 15 hodin
Pro vánoční písničky a staročeské koledy si zaskočte na koncert smíšeného pěveckého sboru Anonym Voice.