Stejně jako minulý rok, i letos televize Prima zahájila další ročník živého vysílání v různých městech po České republice. Od 2. května, kdy akce začala, stihli už moderátoři zpráv navštívit Pardubice, Ústí nad Labem, Náchod i Prahu. A v sobotu 4. července zavítala Prima i do Tábora.

Od tří hodin odpoledne se začali scházet lidé, aby zhlédli doprovodný program, který si televize připravila. Na Žižkově náměstí postupně zazpívali Abba stars i muzikálové hvězdy Bořek Slezáček, Petra Doležalová, František Pytloun a Radim Schwab. Prezentovala se tu také rádia, která patří do skupijny Primy, jako například rádio Kiss Jižní Čechy. Svůj stánek tu měl i Táborský deník, který nabízel návštěvníkům nejen noviny, ale i drobné dárky. Na ty nejmenší tu čekal skákací hrad, malování na obličej, nafukování balónků a různé soutěže.

Přestože odpolední teploty přesahovaly tropické třicítky, na náměstí postupně přicházeli diváci. "Primu sledujeme, tak jsme se přišli ze zvědavosti podívat," říká Dana Bednářová z Klokot, která dorazila s přítelem, "program zatím vypadá dobře, ale ten hic je hrozný. Pokud nás neraní mrtvice, vydržíme ještě na živé vysílání. Možná se ale půjdeme zchladit někam k vodě, " smála se Dana Bednářová.

Společně s doprovodným programem se na náměstí konala i dobročinná sbírka společnosti Akesol. Projekt představila jedna z jeho účastnic, Jitka Čepová. "Jedná se o projekt Koruna za kilo. Návštěvníci se tu mohou zbavit drobného nepotřebného elektra a přispět na dobrou věc. Elektro házíme do červených kontejnerů a vážíme ho. Každým kilogramem elektra lidé přispějou jednou korunou na nadační fond Rovná šance. Účastníci se tím automaticky zapojují do soutěže a ten, kdo přinese nejvíce elektra, získá chytrý telefon," objasnila charakter projektu Jitka Čepová.

Tato akce probíhala ve všech městech, kam Prima zavítala. Mimo jiné i v Ústí nad Labem, Českých Budějovicích nebo v Praze. Město, které dokáže shromáždit největší množství elektra, získá šek na 30 tisíc korun, který může použít na dobročinné účely. Druhé město vyhraje dvacet a třetí pak deset tisíc. Tato akce poběží až do 7. srpna, kdy Prima se svým živým vysíláním pro letošek končí.

Diváky samozřejmě nejvíe zajímalo živé vysílání, které začalo v 18.55 hodin. Zhlédli tak přesně to, co vídají doma na svých obrazovkách a viděli i každodenní přípravu zpráv. Hlavní relaci moderovali Karel Voříšek a Klára Doležalová, Krimi zprávy Michal Janotka, který dorazil až z Brna, VIP zprávy byly v režii Laďky Něrgešové a divácké zprávy uváděla Lucie Šilhánová. Ta pravidelně moderuje společně s dětskými diváky, které si zve na pódium. Po skončení zpráv se u zeleného stanu Primy cool konala autogramiáda všech moderátorů.

Prima roadshow pokračuje, a to až do 7. srpna. Navštíví i diváky v Písku, Teplicích, České Lípě, Mělníku a Žatci.

Autor: Kateřina Šímová