Ke kávě se dostal vlastně náhodou. "Dlouhou dobu jsem kávu vůbec nepil. Dostal jsem se k ní až na vejšce v Brně," vysvětluje. Jedna jeho kamarádka tam totiž pražírnu provozovala. "Původně jsem tam spíš chodil pokukovat po holce, ale nakonec jsem skončil i u ochutnávání kávy. A tehdy mě překvapilo, že káva vůbec nemusí být jen hořká, ale může nést celou škálu různých chutí."

Při studiu tedy začal pracovat v brněnské pražírně a posléze začal přemýšlet nad tím, že by něco podobného rád provozoval i v Táboře. Měl štěstí – kamarádka mu zapůjčila potřebné vybavení - profesionální kávovar a mlýnek. Nejprve připravoval kávu jen pro kamarády, posléze s ní začal objíždět i různé menší akce.

Stavba dálnice. Ilustrační foto.
Dálnice už vede po posledním pozemku

Vše vygradovalo v listopadu 2016, kdy se pokusil založit vlastní kavárnu. Bohužel mu ale na poslední chvíli padl prostor, v němž ji měl provozovat.

"Už jsem ale do toho byl natolik ponořený, že jsem si společně s tátou za deset dní v garáži stloukl malou boudičku." A tak vznikla Putovní pražírna. Ta posléze v Táboře vystřídala několik míst, navštěvoval s ní mimo jiné i různé hudební festivaly.

Jihočeský kraj nechá opravit mostovku Stádleckého mostu
Unikátní Stádlecký most uzavřou opravy

Postupem času se ale objevilo místo, kde měl příležitost realizovat svůj původní plán – kamennou kavárnu. A tak se o rok později, v listopadu roku 2017, z Putovní pražírny stala Neputovní.

Dnes v ní milovníci kávy mohou ochutnat okolo deseti odrůd, které pravidelně obmněňuje. Jde výhradně o arabicu. "U robusty jsem zatím nenarazil na druh, který by chutnal mně samotnému, a nechci lidem nabízet nic, za čím si já sám nestojím."

K navýšení dojde pouze u pevné složky ceny pro vodné. Ilustrační foto.
Ceny vodného se v táborské aglomeraci zvýší jen nepatrně