10.01 hod. - Do zhruba 11.30 hodin u Jistebnice na Táborsku mohou čekat řidiči dopravní komplikace kvůli střetu osobního a nákladního auta. Na místě probíhá vyšetřování nehody, která je bez zranění. 

9.54 hod. - Na silnici 163 u Loučovic na Českokrumlovsku je přes střechu převrácené osobní auto. Nikomu se nic nestalo, na místě policisté nehodu vyšetřují.

9.03 hod. - Auto také havarovalo 3 km za obcí Radomyšl, směr Sedlice na Strakonicku. Nehoda je bez zranění. Auto je částečně v příkopu. 

9.01 hod. - Zranění je hlášeno u dopravní nehody, která se stala u Tučap na Táborsku na úseku mezi obcemi Dvorce a Zvěrotice. Havarovalo zde osobní auto. Na místě zasahují záchranné složky a probíhá vyšetřování.

8.59 hod. - V ulici Pražská v Písku komplikuje dopravu nehoda tří osobních aut. Podle policie je neprůjezdný jeden pruh a provoz je řízen kyvadlově. Nikdo se naštěstí nezranil. 

8.58 hod. - Namrzlá silnice byla na vině dopravní nehody u Křišťanovic na hlavním tahu silnice na Volary. Před šestou hodinou ráno tam žena za volantem Škody Octavia dostala smyk. Podle informací Prachatického deníku vyjela mimo silnici a narazila do stromu.

Žena za volantem Škody Octavia dostala smyk.
Na namrzlé silnici dostala smyk, narazila do stromu

Zřejmě nejvážnější nehoda se stala u Blažejova nedaleko Jindřichova Hradce. Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů v havarovaném Volkswagenu Polo bylo pět zraněných osob, z toho jedno dítě. "Jednoho zraněného museli hasiči vyprošťovat," uvedla mluvčí s tím, že na místě přistál i vrtulník letecké záchranné služby. 

"První nehoda se stala o půl šesté ráno na silnici z Mláky na Novosedly nad Nežárkou. Další byla u Plasné směrem na Kardašovu Řečici, další již zmíněná u Blažejova. V 6:51 se přihodila nehoda v Bednárci, v 7:07 v Nové Bystřici s jedním lehkým zraněním a v 7:18 opět u Novosedel nad Nežárkou," vypočítala krajská mluvčí hasičů Vendula Matějů s tím, že ve většině případů se jednalo vždy o jedno osobní auto, které skončilo mimo silnici. "Na dopravní situaci by žádná z uvedených nehod neměla mít vliv," doplnila.

Společným jmenovatelem všech šesti nehod na Jindřichohradecku je podle policejní mluvčí Hany Millerové náledí. "U Blažejova vozidlo na zledovatělém povrchu dostalo smyk a narazilo do dvou vzrostlých stromů. Na místě zasahují záchranné složky. Šetření příčiny je v počátku," sdělila Hana Millerová. I v dalších nehodách na Hradecku figurovalo namrzlý povrch vozovky ve spojení s nepřizpůsobením rychlosti jízdy. 

Se zraněním je také nehoda osobního auta u Oslova na Písecku. S komplikacemi kvůli šetření nehody musejí řidiči počítat zhruba do půl deváté.

U Litvínovic na Českobudějovicku zhruba od 8. hodiny ranní brzdí dopravu střet auta se zvěří.

Další auto havarovalo za Novou Bystřici ve směru Na Staré Město pod Landštejnem. Naštěstí i zde se nikdo nezranil.