Loni v říjnu jsme informovali, že o táborské odběratele kromě „domácí" teplárny projevila zájem i plánská C – Energy Bohemia. Obě radnici nesly peníze navíc, přesto ani jedna nepřesvědčila. Táborská by ale z tepelného hospodářství vyřadila Bytes, plánská by si odkrojila Sídliště nad Lužnicí.

„Pro nevýhodnost jsme nabídky neschválili a vše zatím zůstane tak, jak je to nyní.  Ztratili bychom totiž nejen kontrolu nad množstvím dodávaného tepla, ale také dvě třetiny odběratelů," zdůvodnila rozhodnutí místostarostka Olga Bastlová, které do kompetencí patří  Bytes i s tepelným hospodářstvím.

Při rozhodování radní zohlednili i obavy, že by se Bytes po ztrátě této ekonomicky prosperující větvě mohl dostat i do ztrát. Podle místostarostky by město přišlo i o kontrolu nad opravami soustavy. Táborský výrobce sliboval 2,2 milionu ročně, radnice ale už nemá scénář, co by se stalo, kdyby na opravy došly peníze.

Plánská teplárna postoj radních akceptuje s pochopením. „Pozice vedení Tábora 
v tomto ohledu není snadná a rozumíme tomu, že cítí velkou odpovědnost vůči svým občanům," potvrdil za plánského výrobce jeho mluvčí Miroslav Beneš.

Plánská teplárna tedy v žádném případě pole nevyklízí. „Proto jsme připraveni jednat se zástupci města i Teplárny Tábor o budoucí vzájemné spolupráci, která by vedla k zajištění dlouhodobě nízkých a stabilních cen tepla pro obyvatele," dodal mluvčí Miroslav Beneš.

Táborští radní se ale obávají opaku, a sice, že ztrátu současných odběratelů Bytesu ze Sídliště nad Lužnicí by táborská firma kompenzovala zdražením tepla pro zbytek města. A dvojí ceny v jednom katastru jsou nepřijatelné. Dohodou s Planou by totiž radnice zvýhodnila pouze část svých občanů, kterým by plánský výrobce cenu snížil. Garantoval ji jen na tři roky.

V celém Táboře je přes Bytes na teplo z táborských kotlů  připojeno 7259 bytů (dle výroční zprávy za rok 2014). Kdyby městská společnost přišla o Sídliště nad Lužnicí, zůstalo by jí 2510 odběratelů.

V současné době klasický byt 3+1 spotřebuje 35 GJ tepla ročně. Pokud je do bytu vede Bytes, zaplatí spotřebitel 23 500 korun. Přímo z táborské teplárny tato spotřeba  nyní vychází  na 23 200 korun. Po akceptování nabídky z TTA by zákazník zaplatil 22 900 korun a při realizaci nabídky plánského výrobce  24 900 (zdroj: radnice) Nabídky: TTA chtěla převzít tepelné hospodářství Bytesu, zvýšit nájemné za užívání rozvodů na 9,1 milionu, ročně investovat 2,2 milionu, na čtyři roky garantovala cenu 570 Kč/GJ bez DPH. Plánská zaručovala cenu na patu domu po tři roky 399 Kč/GJ bez DPH, nájemné šest milionů ročně.  Každý rok by ceny u obou kopírovaly  inflaci.