Jak informoval za Veterán Klub Chýnov Evžen Zadražil, krásou vystavených automobilů a motorek se návštěvníci mohou pokochat od 10:30 do 12:30 hodin na avizovaném místě. "Poté bude odstartována společná, šedesát kilometrů dlouhá vyjížďka do Soběslavi, kde bude na náměstí hodinová zastávka," přiblížil za pořadatele s tím, že pak se veterány vrátí zpět do Chýnova.

Festival Přehrady 2022
Pokáč, Pekař, UDG i Mirai vystoupili na festivalu Přehrady 2022

Startovné pro účastníky činí 200 korun českých a zahrnuje oběd a upomínkové předměty. Pro diváky je vstupné dobrovolné. "Jako VIP host se v Chýnově objeví bývalý motocyklový závodník Bohumil Poslední, držitel čtrnácti titulů Mistra ČSSR/ČR v enduru a motokrosu, ověnčen úspěchy z motocyklových soutěží Šestidenní, který bude mít na místě autogramiádu. Mezi vystavovateli nebude chybět ani známý sběratel historických motocyklů, českobudějovický Petr Hošťálek, který v Chýnově vždy představí opravdovou motocyklovou raritu," dodal Evžen Zadražil.

Navíc se dle jeho slov dostane ocenění pěti účastníkům srazu. "Vypsané kategorie se všichni zúčastnění dozvědí až na místě, připraveny jsou zajímavé ceny," uzavřel.

Zdroj: Lenka Pospíšilová

Spanilá jízda historických vozů vede tradičně přes obce Záhostice, Nuzbely, Radenín, Chrbonín, Mlýny, Předboř, Hlavňov, Budislav, Katov, Tučapy, Dvorce, Krotějov, Zvěrotice, Soběslav, Myslkovice, Brandlín, Krátošice, Skopytce, Dlouhou Lhotu a Turovec.