Kolo takřka na každém rohu. Takový úspěch vedoucí infocentra Lenka Horejsková ani nečekala. „S nápadem přišla Martina Sýkorová, tak jsme společně vymyslely soutěž. Říkaly jsme si, že bude prima, když se do ní přihlásí alespoň desítka autorů. To jsme ještě vůbec netušily, co z toho vzejde,“ říká. Do soutěže totiž Veselští ve velice krátké době přihlásili hned několik desítek kol. Nápad zaujal nejen obyvatele Veselí, ale i turisty. Obdiv kola sbírají i na sociální síti, řada lidí sdílí jejich fotografie.

„Chtěli jsme tak navázat na různé podobné soutěže, které jsem připravovala před lety v Táboře,“ dodala Lenka Horejsková.
Jednalo se tehdy například o barevně pomalované popelnice na Starém městě. Nápad ozdobit bicykly se však uchytil nejen ve Veselí: i v Táboře u Černých mostů už jedno podobné kolo stojí.

PODMÍNKY SOUTĚŽE

Zapojit se mohou obyvatelé města, podnikatelé či spolky. Fantazii se meze nekladou. Podmínkou je nabarvit a vyzdobit květinami staré nepotřebné kolo, vystavit ho na vhodném prostranství a starat se o něj v průběhu letní sezóny. Veřejnost může dávat své hlasy nejhezčím kolům na facebookové stránce infocentra do 15. srpna. Vystavená kola ohodnotí i odborná porota a na autory čekají věcné i zážitkové ceny. Pro turisty je vyhlášena soutěž o nejzajímavější fotografii s Veselým kolem.