„Na základě provedeného šetření, získaných informací a zajištění dalšího důkazního materiálu byl ustanoven, vypátrán a následně i zadržen třiačtyřicetiletý muž z Táborska,“ potvrdila mluvčí jihočeských policistů Lenka Pokorná. V uplynulých dnech si muž převzal obvinění ze spáchání krádeže a porušování domovní svobody.

Z chatky zloděj ukradl pendlovky a četnické šavle

Nepříjemné překvapení čekalo na majitele oplocené rekreační chaty v Radimovicích u Želče. V přesně nezjištěné době od 7. března do 21. dubna navštívil jeho chatu nezvaný host.

„Do chaty se pokusil vniknout vstupními dveřmi, které poškodil. Do objektu se dostal po rozbití okna. Dle následného šetření bylo zjištěno, že z chaty odcizil starožitné hodiny pendlovky, starožitné četnické prvorepublikové šavle a starožitný obraz,“ uvedla policejní mluvčí. Škodu majitel odhadl na nejméně 12 tisíc korun.

Bechyňští ženisté trénovali lezení na skalách i umělé stěně.
OBRAZEM: Bechyňští ženisté trénovali lezení na skalách i umělé stěně

Ze sklepa zmizelo jízdní kolo

Policisté pátrají po zloději, který se v době od 11. do 14. dubna vloupal do dvou sklepních kójí bytového domu v Minské ulici v Táboře.

Po násilném překonání vstupních dveří do sklepů odcizil z jedné kóje potraviny a z druhé jízdní kolo Rockrider s nosičem, opatřené lankovým zámkem. Škoda byla odhadnuta na téměř šest tisíc korun.