Nové volejbalové kurty a multifunkční hřiště areálu městského stadionu dokončili v minulém týdnu v Prachaticích. Ve středu dopoledne se tak chystá jejich slavnostní otevření. Rekonstrukce obou míst vyšla prachatickou radnici na více než pět milionů korun.

Svou školu novým studentům představí Střední odborná škola ekologická a potravinářská ve Veselí nad Lužnicí. Ve středu od 14 do 17 hodin mají nejen uchazeči o studium možnost vidět školu, ale také domov mládeže. Kromě toho se zájemci dozvědí informace o nabízených oborech, uvidí netradiční pokusy, terárium s chovem hadů, chameleonů a ještěrek a nebude chybět ani exkurze do školního minipivovaru, ochutnávka piv i sýrů, které vyrábějí žáci ve školním poloprovozu v Madetě Řípec.

Slavnostní otevření Školního interaktivního muzea Střední rybářské školy Vodňany se bude konat ve čtvrtek od 10.30 hodin v areálu Střední rybářské školy a Vyšší odborné školy vodního hospodářství a ekologie, Vodňany. Bylo vybudováno na ploše asi 200 m² s podporou EU ve výši zhruba dvou milionů korun. Na samotné realizaci se podíleli nejen učitelé, ale také studenti.

Součástí pátečního dne otevřených dveří v Gymnáziu Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci bude i výstava k 90 letům budovy školy, k jejímuž slavnostnímu zahájení vystoupí v 16 hodin pěvecký soubor ZANOTY. Veřejnost se může od 10 do 17 hodin seznámit s původními i novými prostorami školy a jejich vybavením a škola také představí vybrané učební předměty v praxi.

V pátek začínají na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. tradiční adventní trhy. Již včera začaly dřevěné prodejní stánky růst jako houby po dešti. Ve čtvrtek začnou platit parkovací omezení v placených zónách na náměstí.

V sobotu se koná závěrečný koncert Krumlovských podzimních recitálů, který se uskuteční od 18 h v českokrumlovské synagoze. Její prostory rozezní hlas Štefana Margity a klavírní hudba Iriny Kondratěnkové.

Kdo má raději adrenalin, může si v sobotu hned od rána přijít zasoutěžit ve střelbě na 15. ročník závodu ozbrojených složek s přístupem veřejnosti Českokrumlovský medvěd. Prezentace je od 8.30 h, začíná se v 9 h na Střelnici policie ČR ve Vyšným.

V Protivíně zahájí advent 
v neděli v 17 h na Masarykově náměstí slavnostním rozsvícením vánočního stromu a programem. Od 14 h nabídne nádvoří Kaplanky vánoční trh, v 15 h se uskuteční v kostele sv. Alžběty divadelní představení Kamarádi v Betlémě. V 16.45 h vystoupí Žesťové kvarteto Jiřího Kunta
z Písku a Dětský pěvecký sbor ZŠ Protivín.