Dnes ve 14 hodin převezme z jeho rukou ocenění, které jí patří za vítězství v anketě i za nezištnou pomoc dětskému domovu.

Dnes ve 14 hodin vystoupí 
v přednáškovém sále českokrumlovského gymnázia profesor Jaroslav Nešetřil. Přednáška na téma matematika a filozofie je určena studentům a pedagogům i veřejnosti. Jaroslav Nešetřil je považován za jednoho z nejlepších českých matematiků. Vyučuje na Matematicko-fyzikální fakultě UK, je zakladatelem a vedoucím Centra diskrétní matematiky, ředitelem Institutu teoretické informatiky a autorem učebnic matematiky. Je 
i výtvarníkem.

Ve středu se v Plané nad Lužnicí zastupitelé vrátí 
k rekonstrukci budovy sokolovny, která se má proměnit ve víceúčelovou halu. Jejich veřejné jednání začíná 
na úřadu v 18 hodin.

Neobvyklou studijní pomůcku získají ve středu posluchači Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity. V budově děkanátu totiž rektor univerzity Libor Grubhoffer společně s děkanem fakulty Ladislavem Rolínkem slavnostně otevřou nový obchůdek. 
V něm si studenti budou moci zkoušet své znalosti a dovednosti, například evidenci zásob, objednávku skutečného zboží anebo využívání nástrojů marketingové komunikace. Obchod si studenti sami navrhli – od uspořádání prodejní plochy až po výběr sortimentu. Zajišťovat budou i jeho provoz.

Začínají zápisy do mateřských škol. Rodiče s dětmi zamíří ve čtvrtek do Mateřské školy v Čížové.

Městské muzeum a galerie 
v Dačicích připravilo v rámci Muzejního čtvrtka přednášku na téma Jemnické slavnosti Barchan je 300 let. Návštěvníci se více dozví jak 
o historii známé slavnosti, tak i o zápisu „Běhu o Barchan" do seznamu národních nehmotných kulturních památek ČR. Začátek je v 17.30 hodin.

Ve Strakonicích se od čtvrtka do soboty koná 49. ročník krajské loutkářské přehlídky Skupovy Strakonice, která je zároveň postupovou na loutkářskou Chrudim.

Táborští v závěru týdne očekávají posudek Ústavu soudního inženýrství Vysokého učení technického (VUT) v Brně, který vypracoval na základě soudní žádosti. Od posudku se bude odvíjet výše nájmu, který má město majitelce platit za používání pozemků pod areálem Komora na Sídlišti nad Lužnicí.

Jedinečnou možnost mají děti z Husince a okolí. O víkendu se totiž mohou zapojit do stavění městečka z Lega. Výstavbu městečka připravili v Husinci už podruhé a výsledek svého snažení v neděli ukáží veřejnosti.