V sobotu odpoledne zazněla známá koleda u dveří Chotovinských. Celou obec obcházelo pět skupinek a děti nebyly žádnými nováčky. Jedna ze skupinek tří králů, kterou mohli Chotovinští potkat v ulicích. Třetím rokem  koledují společně Barbora Bětíková (zleva), Daniel Seidl a Eliška Mendelová. Všichni jsou žáky sedmé třídy zdejší základní školy.Organizátoři totiž nejprve oslovují koledníky, se kterými spolupracovali v předešlých letech. Vždy se jedná ale o dobrovolníky. Zazpívají koledu a popřejí všechno nejlepší do nového roku. Každý tak může jakoukoliv částkou přispět do zapečetěné kasičky.
Vedoucí skupiny, kterému musí být alespoň patnáct let, musí mít u sebe průkazku s pořadovým číslem a podpisy pověřených osob. Číslo má být shodné s tím na kasičce.

Jak bude využit výtěžek ze sbírky• Pětatřicet procent z celkového výtěžku Tříkrálové sbírky využije Charita České republiky na přímou humanitární pomoc u nás i v zahraničí, a to především v oblastech zasažených přírodními katastrofami, ozbrojenými konflikty nebo s dlouhodobě nepříznivými životními podmínkami.
• Pětašedesát procent z výtěžku zůstane v místě vybrání, tedy ve Farní charitě Tábor.
• Táborská pobočka tyto peníze použije na financování místních projektů: Auritus ; centrum pro lidi ohrožené drogou, dobrovolnické centrum, nákup potravin a hygienických potřeb pro lidi v nouzi a v nepříznivé sociální situaci.
• Celkový výtěžek sbírky v loňském roce činil 91 913 korun.
• Sbírka potrvá do 14. ledna.