V období od úterý 1. ledna do pondělí 14. ledna se bude opět konat tradiční Tříkrálová sbírka vyhlášená organizací Charita Česká republika v Praze. V tomto čase budou koledníci k vidění nejen v Táboře, ale i v okolních městech a obcích. Podle ředitelky Farní charity Tábor Ivany Hašplové se do sbírky zapojí místní žáci, především ze Základní školy Bernarda Bolzana, Církevní základní školy Orbis-Pictus, Základní školy Sezimovo Ústí a Základní školy Chotoviny.

„Jako vedoucí skupinek se sbírkou pomohou studenti Střední zdravotnické školy Tábor, dalších středních škol, jakožto i další dobrovolní spolupracovníci Farní charity Tábor,“ pro úplnost dodala ředitelka Ivana Hašplová.

Největší počet koledníků se zapečetěnými pokladničkami vyjde do ulic v pondělí 7. ledna v odpoledních hodinách. V tomto čase lidé koledníky potkají na frekventovaných místech, například na Žižkově náměstí, náměstí T. G. Masaryka nebo v okolí Husova náměstí. Na Pražském sídlišti se lidé s koledníky setkají v pátek 4. ledna, v Klokotech v sobotu a v neděli 5. a 6. ledna. Ve vesnicích a okolních obcích se bude Tříkrálová sbírka konat především o prvním lednovém víkendu.

35 procent z celkového výtěžku sbírky bude použito na přímou humanitární pomoc v České republice i v zahraničí – především v oblastech zasažených přírodními katastrofami, ozbrojenými konflikty nebo nepříznivými životními podmínkami. Zbylých 65 procent finančních prostředků zůstane v regionu, kde byly příspěvky vybrány, tedy ve Farní charitě Tábor.

„S koledníky bude vždy dospělý vedoucí, který u sebe bude mít průkazku vedoucího skupinky a na požádání se touto průkazkou spolu s občanským průkazem prokáže,“ zmínila Ivana Hašplová. „Chtěli bychom především poděkovat všem lidem, kteří naše koledníky neodmítnou a pomohou tak těm, kteří to nejvíce potřebují: dětem, starým, nemocným a opuštěným lidem, lidem v tíživé životní situaci,“ zakončila ředitelka Farní charity Tábor.