VÍCEDENNÍ AKCE

TÁBOR

Střelnický minibeer fest. Spolkový dům Střelnice se stane v pátek a v sobotu centrem pro všechny milovníky dobrého piva. Během těchto dnů mohou ochutnat nejrůznější druhy piv z malých tuzemských pivovarů, ale také se o jejich výrobě a originalitě leccos dozvědět. Součástí lákavého menu se stane také bohatý kulturní program v obou sálech i v Aux Café, chybět nebudou soutěže o ceny a v sobotu ani poučné workshopy. Dění na festivalu vypukne o páteční 16. hodině.

PÁTEK

MALŠICE

Hasičský ples. Restaurace Rejda v Malšicích se od 20 hodin ponoří do atmosféry tradičního plesu. Jeho hostům zahraje k poslechu a tanci Allegro Band, milou ukázku svého umění předvedou malí malšičtí hasiči a chybět nebude ani tombola včetně té půlnoční slosovatelné.

PLANÁ NAD LUŽNICÍ

Ples ZUŠ Sezimovo Ústí. Základní umělecká škola Sezimovo Ústí a spolek jejích přátel pořádá od 20 hodin v plánské Sokolovně svůj tradiční ples. O jeho hudební náplň se postarají nejen samotní žáci ZUŠ, ale také táborský Swingband, dechová hudba Z okolí a kapela Za účelem Matěje Zelenky.

Vernisáže výstav. Za hudební asistence Strýctetu ožije Malé plánské muzeum hned dvěma slavnostními zahájeními připravených výstav, a to od 18 hodin. Jedna nese Četnictvo v Plané nad Lužnicí aneb 100 klet čs. Četnictva, tou druhou je Masopustní výstava.

SOBĚSLAV

Rybářský ples. Bujará plesová veselice opanuje ve 20 hodin také sál soběslavského kulturního domu. Společenskou obuv místo holínek tentokrát obléknou členové místní rybářské organizace i všichni ti, kteří se chtějí na jejich plese pobavit a zatančit si při produkci kapely Elizabeth.

SOBOTA

BECHYNĚ

XIV. ples města Bechyně. Lázeňského města nad Lužnicí se už počtrnácté v historii chystá na svůj reprezentační ples. V sálu kulturního domu je pro jeho hosty od 20 hodin připraven mimořádně bohatý program s neméně štědrou tombolou. Pro potěchu osazenstva si pořadatelé pozvali kapelu Horváth Band.

KOMÁROV

Hasičský ples. Svatý Florián coby patron všech hasičů bude jistě dohlížet i na tradiční plesové veselí v komárovském hostinci. Pořadatelé si pro potěchu a zábavu hostů pozvali Rytířanku Petra Vondrušky a slibují opravdu bohatou tombolu. Začátek plesu je ve 20 hodin.

KLENOVICE

3. ples všech přátel motorismu. Parfémy slavnostně oděných hostů, a možná i benzín zavoní od 20 hodin sálem klenovické restaurace, kde se také letos koná ples pořádaný Veteran Car Clubem Soběslav. Bavit návštěvníky plesu je připravena kapela Kontraband a těšit se mohou i na tombolu, jejíž mimořádně lákavou hlavní cenou je legendární Jawa 50 Pionýr.

NADĚJKOV

Kašpárkovy čertoviny. Hostinec u Jandů v Nadějkově bude od 15 hodin vyhrazen především dětem. S roztomilým pohádkovým představením tam zavítá divadelní společnost Rubikon.

STÁDLEC

Hasičský ples. Ve 20 hodin se dočkají tradičního Hasičského plesu také obyvatelé Stádlce a jeho okolí. Podrobnosti k jeho programu zůstaly pod pokličkou, ale jisté je, že se sálu místní restaurace rozhodně vyhne nuda velkým obloukem.

NEDĚLE

PLANÁ NAD LUŽNICÍ

Terénní ornitologická exkurze. Zajímá vás život ptactva, anebo máte „jen“ rádi přírodu a její rozmanitosti? Pak je právě pro vás určena vycházka pod tradičně odborným vedením pánů Jahelky, Vališe a Vyhnala, která se koná v rámci Světového dne mokřadů. Sraz účastníků je v 8.30 hodin před zámkem ve Strkově.

SEZIMOVO ÚSTÍ

125 let Klubu českých turistů v Táboře. Klub českých turistů v Táboře slaví významné výročí, které rozhodně stojí za povšimnutí. Při této příležitosti se rozhodl pozvat veřejnost do sezimoústeckého Spektra. V 16 hodin tam slavnostní vernisáží začne výstava, která všem přiblíží činnost klubu od svého vzniku až po současnost. Po vernisáži mohou přítomní zhlédnout komentované promítání dobových fotografií z archívu ateliéru Šechtl & Voseček. Připraven jsou pro ně i dosud nepublikované snímky nestorky Klubu českých turistů Věry Řeháčkové a filmové záběry Jindřicha Bubna z akcí klubu v letech 1957 – 1963 v Táboře i jeho okolí.

SOBĚSLAV

Deskohraní. Soběslavské kinokavárna otevře ve 14 hodin své dveře pro všechny milovníky deskových her. Již zkušení hráči, ale také úplní nováčci si mohou užít spoustu zábavy a neškodného adrenalinu u více než čtyřicítky známých i neznámých her z let minulých i ze současnosti.

TÁBOR

Famílie. Divadlo Oskara Nedbala uvede v 19 hodin laskavou komedii z pera amerického autora o soužití dvou rodinných generací. Její ztvárnění si vzal pod svou režisérskou taktovku Juraj Herz.