Divadlo v Řeznické Praha zve v pátek od 19 hodin do Divadla Oskara Nedbala na své představení s názvem LENI. 

V sobotu se v domě dětí a mládeže ve Veselí nad Lužnicí uskuteční povídání o netypickém domácím mazlíčkovi, a to o africkém šneku. Tyto netradiční velmi populární domácí mazlíčky vám přiblíží chovatelka Anna Sýkorová. Na programu je ukázka živých šneků, informace o tom, jak je chovat, zajímavosti ze života šneků, šnečí závody, šnečí deskové hry a výtvarný workshop aneb „Vyrob si vlastního šnečka". Akce začíná ráno od devíti hodin a vstupné je 30 korun pro veřejnost a 20 korun pro členy domu dětí a mládeže. Přijďte se dozvědět, proč jsou ideální pro alergiky, že jejich chov je nenáročný a že se dokonce i rádi mazlí. To vše a mnoho dalšího nabídne sobotní program ve Veselí nad Lužnicí.

Divadlo LOKVAR zve v sobotu od 10 hodin do malého sálu v kulturním domě na pohádku Tatínek není k zahození podle stejnojmenné knížky Arnošta Goldflama.

Přijďte si v sobotu společně s dětmi do RC Radost v Táboře vyrobit jednoduchá ptačí krmítka, po nichž bude následovat procházka ke krmelci v Klokotech. Zvířatům můžete vzít s sebou nějaké ovoce, zeleninu či kousek tvrdého chleba. Start celého programu je od půl druhé hodiny v RC Radost.

Sbor dobrovolných hasičů Hodonice pořádá svůj tradiční hasičský ples. Ten se uskuteční v sobotu od 8 hodin večer v Kulturním domě Březnice. K tanci a poslechu zahraje Radověnka. 

Loutková pohádka v podání Studia dell´arte z Českých Budějovic zve v neděli od 16 hodin na své představení Sněhurka. Akce se koná v malém sále kulturního domu ve Veselí nad Lužnicí. 

Autor: Kamila Bílá