Dnes odpoledne se sejdou radní Tábora, mezi něž přijde i projektant, aby prezentoval svůj návrh na podobu nových autobusových zastávek v Čelkovicích. Radní také mimo jiné posoudí nabídky účastníků výběrového řízení na dodávku deseti bikeboxů. Uzamykatelné boxy na kola budou cyklisté moci využívat při návštěvě bazénu nebo na parkovišti u nádraží. V programu mají ještě další výběrové řízení, tentokrát budou schvalovat jeho výsledek. Vítěz městu dodá pokladní a vstupenkový systém pro tělovýchovná zařízení. Na úterý nová ředitelka Divadla Oskara Nedbala 
v Táboře Linda Rybáková naplánovala svoji první tiskovou konferenci. Setkání začne ve 13 hodin.

Ve středu se po více než dvou měsících znovu otevře obřadní síň českobudějovického krematoria, která byla kvůli výměně dlažby 
u hlavního vstupu na hřbitov uzavřena od 2. června. Ve středu v 11 hodin se na hradě a zámku v Jindřichově Hradci uskuteční slavnostní otevření nové části expozice Gotického paláce nazvané Následovníci svatého Jiří. Expozice byla připravena v rámci Lucemburského roku 2016, který je součástí projektu Národního památkového ústavu Po stopách šlechtických rodů.

Divadelní přehlídka 
v Hostíně u Kovářova vypukne ve čtvrtek a potrvá do neděle. Během bohatého divadelního programu se představí osobnosti jako Veronika Freimanová, Rudolf Hrušínský, Simona Stašová, Oldřich Vízner, David Prachař, Linda Rybová, Saša Rašilov a řada dalších. V sobotu bude navíc připraven koncert Chantal Poullain.

Slavnostní vyhlášení 
a předání ocenění v rámci krajského kola soutěže Vesnice roku se uskuteční 
v Cehnicích na Strakonicku v pátek od 11 hodin v areálu základní školy.
Rovněž v pátek zavane do Českého Krumlova atmosféra brazilského Ria de Janeiro. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov sice o tomto víkendu skončil, ale v pátek se rozloučí definitivně Brazilským večerem. 
V 19.30 hodin vyjde do ulic historické části města karnevalový průvod. Na něj naváže v Pivovarské zahradě večer plný žhavých rytmů a tanců v podání kapely Carisma a taneční skupiny Tradición. O bubenickou show se postará Tam Tam Batucada.

O tom, že je Šumava nad Zlato, se mohou v sobotu přesvědčit všichni, kdo přijedou do Kvildy. Právě tam se totiž bude oslavovat výročí sporu o šumavské zlato pod názvem Šumava nad zlato aneb Zlato nám nic dobrého nepřineslo. Ve Kvildě se usadí šermíři 
i středověcí tanečníci a budou od 14 hodin bavit sebe 
a turisty. Chybět nebudou ukázky šermu, tance ani rýžování zlata.

Nedělní návštěva zahrady táborské Střelnice v každém probudí chuť na něco dobrého či neobvyklého. Setkání kuchařů, cukrářů, zmrzlinářů nebo řezníků, kteří používají suroviny od místních farmářů, v dalším ročníku festivalu lokální gastronomie Naše chutě začíná v 11 hodin. Vstupné je 60 korun.