Zajímavé je, že jak venku s Karvinou, tak doma s Opavou remizoval 2:2. Do třetice už by proti Slezanům chtěl vyhrát. „Já ale počítám mezi slezská města částečně i Frýdek-Místek. A ten jsme porazili," usmál se trenér FC MAS Táborsko Radim Nečas. „Na zápas jedeme už v pátek. Víme, že nás v Třinci nečeká nic jednoduchého, ale my tam jedeme pro body, které jsme doma ztratili s Opavou," vyhlásil trenér Nečas.

Ten je názoru, že současné mužstvo Třince produkuje podobný fotbal jako Opava či Frýdek. „Třinecké mužstvo sází na zkušenost. Několik hráčů má kolem třiceti let. V tabulce je sice třetí od konce, ale se záchranou nebude mít žádné problémy," uvedl trenér Jihočechů.
Ten do autokaru směr Třinec nevzal hráče Elvista Cikua a Václava Kotrbu, kteří nejsou zdravotně v pořádku. Hrát nemůže ani žlutě vykartovaný obránce Martin Sladký. Jinak je kádr připraven.
V týdnu si mužstvo rozebralo chyby, které ho připravily o body doma proti Opavě. „Hráči vědí, co udělali špatně. Podobné individuální chyby už se nesmějí opakovat," uvedl Radim Nečas.
Z kádru soupeře trenér FC MAS Táborsko vyzdvihl útočníka Ondřeje Smetanu. „To je na druhou ligu nadstandardní útočník. Je platný ve vápně. Na toho si musíme dát pozor," řekne svým svěřencům Radim Nečas. Táborsko hodlá ve městě na řece Olši praktikovat svůj obvyklý kombinační fotbal. „My ani jiný neumíme," usmál se lodivod FCT.
Na podzim Táborsko doma Třinec porazilo 3:1 dvěma brankami Mráze a jednou Traorého. Za hosty snižoval Gavlák.

Auto: Luboš Dvořák