Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Táborské Café Budík na hosty dýchá atmosférou kuchyně

Tábor - Café Budík získalo třetí místo v anketě Tady je mi fajn.

26.10.2016
SDÍLEJ:

Táborský Budík získal třetí místo v soutěži.Foto: Alena Šatrová

Jdeme do Budíku. Stále víc nejen Táboráků nabírá směr do Kotnovské ulice na Starém Městě. Není proto divu, že kavárna připomínající domácí kuchyň, obsadila třetí místo v kraji v oblíbenosti restaurací a kaváren, na které ji vynesly hlasy čtenářů Deníku.

Kavárna cukrárna s dřevěnou podlahou je provoněná sladkou vůní čokolády, zákusků a kvalitní kávy. A stává se stejně návykovou, jako samotná čokoláda, jež tady hraje prim.

Budík vám ale neodměřuje čas, kdy máte jít domů, naopak. Jeho úlohou je navodit vám pocit domácího prostředí, ve kterém je vám dobře a od šálku horké kávy nebo čokolády nikam nespěcháte.

Spolumajitelka kavárny a cukrárny Petra Kovandová má pro tento název to pravé vysvětlení.

„Když jsme budovali první kavárnu, získali jsem dost velký prostor. Přemýšleli jsme proto, čím ho udělat atraktivnějším, aby si o něm lidé povídali. Z čistě marketingového tahu jsme nakoupili sedm stovek budíků, které jsme si dnes téměř odvykli používat, protože se už skoro všichni budíme jen telefonem. K tomu jsme ještě vyzvali lidi, aby spolu s námi vytvořili sbírku budíků a dnes už jich máme patnáct stovek."

První Budík vybudovala v Černovicích, kde má výrobnu čokoládových pochoutek pod vlastní značkou Bon Bon, o dva roky později už lákal zákazníky i v Táboře.

Takto nenápadně vzniká řetězec Budíků, neboť o jeho know how už projevili zájem tři další soukromí provozovatelé kavárny. Jako první tak zvaná franšíza začne „tikat" v Jihlavě, v jednání je Praha a Velké Meziříčí. Všechny musí dodržovat vysoký standard nabízeného zboží, tvář a filozofii Budíku Petry Kovandové.

Jeho předností jsou vlastní zákusky, 70 druhů čokolád z konkrétní lokality, například Keni nebo Etiopie, vlastní zmrzlina a vysoce kvalitní káva. „V republice je málo provozoven, které se v takové míře věnují čokoládě, proto jsme zákazníkům chtěli nabídnout něco, co tady chybí," naznačila Petra Kovandová, v čem tkví úspěch. V Táboře navíc Budík sídlí přímo proti Muzeu čokolády a marcipánu, kde se o čokoládě dozvíte víc.

Autor: Alena Šatrová

26.10.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Okresní hokej nabírá na obrátkách, suverénní jsou už jen tři týmy

Ilustrační foto.

Policisté zadrželi dealera pervitinu

AKTUALIZOVÁNO

V Superdebatě rezonovala otázka referenda. Není to zlaté tele, upozornil Bartoš

/SLEDOVALI JSME ON-LINE/ Pouhý den před sněmovními volbami se v redakci Deníku sešla desítka zástupců politických stran při závěrečné předvolební superdebatě. Na přetřes přišla všeobecně probíraná témata - ať už to je elektronická evidence tržeb, přijetí eura či přijímání lidí prchajících před násilím. Samozřejmě, že nechybělo ani téma obecných referend.

Kam zajít ve čtvrtek do kina

Táborsko - Ve čtvrtek promítají pouze v Táboře, Soběslavi a ve Veselí nad Lužnicí.

Prachatický hospic je hlavně o radosti

Prachatice - Hospic sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích není jen o smutku, bolesti a slzách. Dokazuje to nová kniha, kterou hospic vydal, s názvem Vinnetou se chce bratřit a další tajemství prachatického hospice.

OBRAZEM: Pochlubte se, jak vám vyrostla dýně

Jižní Čechy - Letošní rok byl oproti loňsku velice příznivý pro růst dýní.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení