Na jednání zastupitelstva panovala shoda ohledně podpory sociálních služeb, které si vyžádaly 600 tisíc korun. Na podporu pravidelné sportovní činnosti rozdělili mezi kluby celkovou částku 4,5 milionu korun.

Na využívání zařízení a tělocvičen si kluby a spolky rozdělily necelých pět a půl milionu korun. Podle zastupitele Štěpána Kadiláka by město mělo do budoucna uvažovat o navýšení této podpory. Zejména hokejovému klubu podle jeho slov přidělené peníze nestačí.

V obci Svrabov v úterý 4. února spolupracovali táborští hasiči se záchranáři při záchraně zraněného muže.
Zachránili muže po pádu do bazénu

Zastupitelé dále rozhodli, že na návrh rady města podpoří HC Tábor a FC MAS Táborsko částkou 7,4 milionu, oba kluby se o ni podělí stejnoměrně. Na pořádání významných kulturních akcí měli zastupitelé původně přichystáno 550 tisíc korun.

PIVNÍ SLAVNOSTI NEUSPĚLY

Shoda panovala u prvních čtyř navržených projektů. Zastupitelé přidělili letnímu festivalu Mighty Sounds částku 130 tisíc korun, stejná suma připadla sérii koncertů vážné hudby Klasici v ulici. Táborskému festivalu vína, kultury a jídla poslouží 90 tisíc korun, knižnímu festivalu Tabook pak 130 tisíc korun.

Problém však nastal při schvalování podpory Pivním slavnostem. Jako první na nesoulad mezi bodovým hodnocením a doporučením kulturní komise upozornil pirátský zastupitel Miloš Tuháček.

„Pivní slavnosti získaly méně procent než Divadelní léto v parku a přesto je kulturní komise doporučila. Ptám se proč?“ zaznělo během jednání.

Stará radnice byla postavena na místě původní radnice (vyhořelé v roce 1579) v roce 1616 mistrem Benešem Vlachem v renesančním slohu.
Staré radnici ve Veselí stále nesvítá na lepší časy

Po následné bouřlivé diskusi nakonec zastupitelé hlasovali pouze o podpoře pro čtyři kulturní akce a rozdělili tak 480 tisíc korun. O zbývajících 70 tisících budou ještě jednat.

Návrh zastupitele za ODS a zároveň bývalého táborského starosty Františka Dědiče, aby byl grantový program navýšen a díky tomu uspokojeno větší množství zájemců, u zastupitelů podporu nenašel.