Ta povede souběžně s železničním mostem nad Budějovickou ulicí, po němž jezdí vlak do Bechyně.

V prvním kole se letos o veřejnou zakázku ucházela pouze jediná firma, přičemž její nabídka byla zhruba o tři miliony vyšší než předpokládal rozpočet města. Z tohoto důvodu radní řízení zrušili a zhotovitele nevybrali.

„Požadavkem bylo postavit lávku ještě letos, ale to již zřejmě měly firmy vyčerpanou kapacitu, proto se nehlásily. Teď dostaly víc času,“ uvedl k průběhu řízení vedoucí odboru investic a strukturálních fondů Karel Hotový.

Samotná lávka měří 28 metrů a z obou stran k ní povedou nájezdy. Radnice si slibuje, že prospěje nejen chodcům, ale i dopravě na Budějovické ulici. Lidé nyní používají železniční most, čímž vstupují do zakázaného prostoru, s lávkou se jejich krácení cesty stane legální, a navíc nebudou tak často zastavovat provoz na semaforu pod mostem.

Firma má přemostění postavit v příštím roce od dubna do listopadu. Dle rozpočtu města vychází lávka na 20 milionů s daní. Obálky s nabídkami firem otevře komise za měsíc.

Radní Radka Maxová například nedávno uvedla, že by chtěla, aby o stavbě, na niž získal Tábor dotaci až 13 milionů, rozhodli občané například anketou.

Také čtěte: https://taborsky.denik.cz/zpravy_region/jiz-letos-zacne-stavba-lavky-na-moste-20170712.html
https://taborsky.denik.cz/zpravy_region/tento-mesic-zacne-stavba-lavky-na-moste-20170905.html
https://taborsky.denik.cz/zpravy_region/dvacet-milionu-by-si-vic-zaslouzil-chodnik-20170929.html