Atrakce pro děti a muzika pro dospělé diváky. To vše ještě nabízí program na otevření letošní turistické sezony v Táboře. A také výtvarné umění. O to se na Žižkově náměstí starají studenti grafického oboru z bechyňské uměleckoprůmyslové školy. Pod vedením učitele Petra Štojdla malují na kontejnery, které ozdobí Staré Město.

„Nejdříve udělali návrhy a město si z nich vybralo. Zkusí si tak svoje návrhy z malého formátu přenést na velkou plochu," říká kantor s tím, že škola se studentům snaží nabízet i netradiční formy. Malovali například již také na zeď.

Děti na náměstí mohou šplhat po horolezecké stěně, skákat na trampolíně nebo si lávat hlavu nad hlavolamem. Na hlavním podiu se pak jako první již ve 14 hodin představí Swing Band Tábor, v 15 hodin ThatSwing z Welsu, v 16 hodin bude slosování účastnických karet o věcné ceny a posledním koncertem bude vystoupení folkrockové skupiny Fleret.

A na příští víkend si také naplánujte výlet do Tábora. Na oba dny je totiž v programu Outdoorový festival Harrachovka 2013. Předvedou se kanoisté, horolezci i cyklisté.