Přes sto nespokojených lidí z Táborska soustředil kolem sebe Erik Škut z Tábora. Dnes míří na pražské Václavské náměstí, aby politikům vzkázali, že s jejich vládnutím nejsou spokojeni.

„Jsme nespokojení se současnou politikou a její devastací ze strany pana Kalouska, vláda nerespektuje ústavu, oslabuje kupní sílu lidí, ničí sociální systém. Představte si, že dědovi chybí část nohy, a přesto je podle doktora zdravý. To přece není normální,“ chrlil ze sebe důvody pro pád vlády Erik Škut.

Do Prahy by podle něj prý odjelo daleko více lidí než zhruba stovka. Kdyby ovšem nebyli zastrašováni svými zaměstnavateli.

„Nebudu říkat jména, abych je nepoškodil, ale některým zaměstnavatelé vyhrožovali, že když pojedou, vyhodí je z práce. Tak je pochopitelné, že se teď bojí,“ vysvětlil.

V době sílících nepokojů se angažoval i v Holešovské výzvě, nyní zkontaktoval téměř dvacítku odborářských organizací. Největší zastoupení z Jihočeského kraje budou mít zřejmě učitelé.

Posádku jednoho auta tvoří lidé z plánského Silonu.

„Zareagovali jsme na výzvu svazu energetiků a chemiků a v Praze pomůžeme i s organizací. Například budeme rozdávat píšťalky nebo připravovat transparenty,“ uvedla předsedkyně silonských odborářů Irena Vávrová. Upozornila, že výprava ze Silonu není složená pouze z odborářů, ale z běžných zaměstnanců a hlavně nespokojených občanů.