“Spodní trasa 3D bludiště tvoří uzavřený okruh ve výšce 3,5 metru nad okolním terénem. Na dvou místech je možné přejít na horní trasu do 6 metrů výšky nad zemí,“ popsal Miroslav Janovec z firmy Unipark.

Návštěvníci budou moci procházet bludištěm bez jištění a nemusí se bát ani případného pádu. „Lávky bludiště jsou ze všech stran chráněny proti pádu ochrannými sítěmi, a proto atrakce nevyžaduje žádné další jištění účastníků. Nástupní tunel i přestupní domečky tvoří konstrukce s vysokými stupni, která umožňuje plynulý a bezpečný vertikální pohyb, kde nehrozí žádný nekontrolovaný pád,“ uklidnil Miroslav Janovec a dodal, že 3D bludiště je určené pro všechny věkové kategorie. Užijí si ho děti, dospělí i aktivní senioři.

3D bludiště v Hodoníně, podobná stavba by měla vyrůst také v Písku
U Písku vyroste 3D bludiště, první návštěvníky přivítá už v létě

Firma Unipark, s. r. o. uspěla ve výběrovém řízení díky nejnižší ceně 1,97 milionu korun bez DPH. „Loni byla na Živci realizována první etapa lanového hřiště, které je složeno zejména z nízkých lanových překážek, balančních prvků a domečku. U veřejnosti se nové hřiště setkalo s pozitivním ohlasem, proto bylo rozhodnuto o jeho rozšíření o prvky, které budou náročnější na fyzickou kondici a udržení rovnováhy,“ řekla starostka Eva Vanžurová.

Nové 3D bludiště u chaty Živec by mělo být hotové do začátku července. Jde o první atrakci tohoto druhu v Jihočeském kraji. Po celé republice je takových 3D bludišť celkem jedenáct.