Slavnostní událost prožili minulý týden lidé ve Stádlci. kteří se sešli v místní části Na Sádkách. Nejen věřící ze stádlecké farnosti, ale i několik občanů obce se osobně zúčastnilo slavnostní mše svaté u lesní kaple Božího hrobu – Kalvárie. Mše se konala při příležitosti vysvěcení kapličky po její kompletní rekonstrukci.

Posvěcení kaple se zúčastnil také starosta obce Milan Kelich. „Kapli jsme zrestaurovali v průběhu loňského roku nákladem 75 tisíc korun. Opravu finančně podpořil mimo městyse také Jihočeský kraj, který na jeho obnovu přispěl částkou 45 tisíc z programu obnovy drobné sakrální architektury," vyjmenoval peněžní stránku stavby starosta Milan Kelich.
Po mši svaté, kterou celebroval duchovní správce farnosti Josef Charypar, bylo pro všechny zúčastněné připraveno malé občerstvení v podobě chlebíčků a koláčků.

„Přestože počasí přítomným zprvu příliš nepřálo, v průběhu mše byli její účastníci vystaveni větru i několika dešťovým kapkám, nakonec se přece jen sluníčko umoudřilo a na stádlecké poutníky se alespoň trochu pousmálo. Pro všechny přítomné se tak čtvrteční odpoledne stalo příjemně stráveným časem," okomentoval průběh vysvěcení kaple v lokalitě Na Sádkách starosta Milan Kelich.