Dlouho připravované Soběslavské slavnosti rožmberské, které se tento víkend měly konat na nádvoří soběslavského hradu, si musejí dát nedobrovolnou roční pauzu. Měly být tematicky zaměřené na výročí 630 let od udělení městských práv Soběslavi Jindřichem III. z Rožmberka a nabídnout bohatý program pro děti i dospělé. Místo toho se akce ruší a odkládá na příští rok.

„Jeden z našich techniků měl pozitivní výsledek na covid, druhý na výsledek ještě čeká. V karanténě jsme tak skončili všichni a slavnosti nemá kdo připravit,“ vysvětlil ředitel kulturního domu Petr Valeš. Jedná se o tým sedmi lidí, zbývajících pět čekají testy ve středu. „Zatím máme karanténu nařízenou do neděle. Uvidíme, jak dopadnou testy,“ dodal.

Ilustrační foto.
Do jihočeských učeben se vrací roušky, rozhodla o tom Bezpečnostní rada kraje

Konat se tak nebude ani páteční koncert skupiny Jelen a odpadnou i nedělní taneční. Na koncert bylo v předprodeji prodáno kolem 250 lístků. Ty je možné vrátit, nebo si ponechat na příští rok. Zůstávají totiž v platnosti. Jak koncert, tak kompletní program slavností se totiž podařilo přesunout.

„Domluvili jsme se se všemi účinkujícími, že program v původní podobě zachováme pro příští rok,“ uvedl Petr Valeš.