Od září do ní nastoupilo třináct dětí. Patří mezi ně i dcera Petry Babinské z Tábora. „Waldorfská škola podle mě nejlépe zosobňuje myšlenky Jana Amose Konenského. Je to naplnění hesla Škola hrou,“ sdělila Babinská s tím, že za další dva roky chce na školu přihlásit i svého syna.

Slavnostního otevření se zúčastnilo okolo stovky návštěvníků, které po přivítání ředitelem školy Martinem Procházkou čekalo hudební vystoupení dětského souboru prvňáčků. Otevření školy navštívila také táborská místostarostka Michaela Petrová. „Od začátku říkám, že rodič má mít právo si vybrat formu vzdělání svých dětí. Waldorfské škole přeji mnoho úspěchů, a věřím, že ji na Táborsku budou brzy následovat školy další, ať již Montessori či Scio,“ sdělila Michaela Petrová.

Starosta Ratibořských Hor Radek Lamboj neskrýval radost z hojného počtu návštěvníků. „Když vidím tu euforii a optimismus mezi nimi, tak věřím tomu, že se zde neotvírá pouze první ročník. Věřím, že zde časem bude opět škola plná dětí,“ uzavřel Radek Lamboj.